Прочитај ми чланак

НИКОЛИЋ: Приjатељство Србије са Ираном има дугу традициjу

0

nikoliciran

БEOГРAД – Интерес Србиjе jе да развиjа приjатељске односе са свим државама у свету, а приjатељство са Ираном има дугу традициjу и за Србиjу jе изузетно значаjно, рекао jе данас у Београду председник Србиjе Tомислав Николић у разговору са делегациjом Исламске консултативне скупштине Исламске Републике Иран, коjу jе предводио њен председник Aли Aрдешир Лариџани.

Николић и Лариџани сагласили су се да jе пракса показала да има много простора за унапређивање економске сарадње између Србиjе и Ирана, упркос санкциjама коjе jе Ирану увела Eвропска униjа, саопштила jе Прес служба председника Републике.

Oни су закључили да постоjи реална могућност да се економска сарадња Србиjе и Ирана подигне на 200 милиона долара годишње.

Председник Србиjе посебно jе истакао наду да ће се у Србиjи показати прве конкретне назнаке изласка из економске кризе, али да су предуслови за то дисциплина, вредан рад и обнављање старих приjатељстава и партнерстава са многим земљама широм света.

Николић jе захвалио Ирану на принципиjелном ставу да не призна jеднострано проглашену независност Kосова и Mетохиjе.

Председник Исламске консултативне скупштине Aли Aрдешир Лариџани пренео jе поздраве председника Исламске Републике Иран и позив Николићу да посети Иран, наведено jе у саопштењу.

(Танјуг)