Прочитај ми чланак

Није ствар само у крађи, Вучић искрено мрзи Србе! Где нам је сад угаљ с КиМ

0

Познато је правило да се на састанку говори језиком који саговорник може да разуме. Народски речено - спусти се на његов ниво. Ама брале, требало је да од Грчића тражиш печење за целу кафану и кафу приде, а не да га питаш је л’ разумео!

„Отворена“ седница Владе Републике Србије била је уобичајена „парада пијанства и кича“. Иако је из Владе најављено да ће седници „присуствовати“ председник Србије, ини није „присуствовао“, већ је по обичају, водио коло. Чак је и репортерка „јавног сервиса свих грађана Србије“, констатовала горе наведено – „председница Владе, Ана Брнабић на сваку од тема главну реч је дала председнику Србије Александру Вучићу“.

Устав Републике Србије, Закон о председнику Републике и Закон о Влади, не познају могућност да „главну реч“ на седницама Владе води председник државе. Додуше, не познају Устав и Закон о председнику ни могућност да председник државе обавља неку другу јавну функцију, па је Вучић ипак несметано обавља. Ради се о класичном кривичном делу самовлашћа и у томе лежи сва суштина распада и криминализације Србије.

После нечувене кризе електроенергетског система (и не само њега) изазване данима унапред најављеним снегом, испливале су слике блата којим се храни ТЕНТ. Прецизније речено, испливало је сазнање да се обреновачко блато „обогаћује“ огромним количинама мазута да би ТЕНТ добио „угаљ“. Овај алхемијски процес напредњачког претварања муда у бубреге, глорификовао је први човек Обреновца, Мирослав Чучковић, који је још пре неких два месеца мудро закључио – „тако то раде прави домаћини“.

Нити је Вучић очувао енергетску независност државе, нити је „ТЕНТ учинио нашу Србију најстабилнијом и спремном за предстојећу зиму“. Струју махнито увозимо, а за гасом јурцамо. Вучићев предизборни излет до Сочија окончао је у ТЕНТ-овом блату напредњачког глиба.

Када човек погледа ко формално води државу, дође му да се изрига. Ни образовања, ни знања, ни стручности, ни способности, ни морала, ни памети. Ниподаштавање свих друштвених и цивилизацијских вредности, а промоција примитивне бахатости. Тако изгледа изнутра гледано, а од споља виђено је криминал, неморал, посмех и понижење. Речју – презир. Како нас виде, тако нас и третирају. Хрвати као „штакоре“ и „штакорску државу“, а шиптари као „шкије“ (свиње).

За изградњу термоелектрана „Косово А“ и „Косово Б“ у Обилићу, од 1959. до данас, Србија и бивша СФРЈ дали су процењених десет милијарди долара, а „Косово*“ планира да изгради нову електрану уз почетно светско улагање од 1.3 милијарде долара. Обилићки угаљ неупоредиво је бољег квалитета од обреновачког, а резерве се процењују на следећих 150 година! Залихе косовског лигнита представљу 76% укупних резерви угља у Србији!

Бриселским споразумом и потоњим извршним дериватима, Александар Вучић и Ивица Дачић, поклонили су сепаратистима и терористима срце електроенергетског система Србије. На основу тог поклона, Албанија и „Косово*“, ових дана су потписали низ „билатералних“ уговора, којим су осим стварања „Велике Албаније“ на територији Републике Србије, легализовали од Србије отету и од стране издајника поклоњену ТЕ Обилић. Иста екипа поклања Србију Кини, Русији, мутинационаним компанијама и свима који су спремни да им се учипе и оставе нам јаловишта и отрове преко ораница.

Стиче се утисак да Александар Вучић мрзи Србију и њене грађане. Уместо најбољих, у све руководеће структуре упрегао је најгоре, који су потом разасули свој талог, што је произвело апсолутни државни колапс и експлозију бестијалног примитивизма и криминала. Елиминација науке и стручности устоличила је примитивце и жгадију којој је на памети само пљачка и задуживање, што постаје једини препознатљиви „легат“ десетогодишње владавине сектопартије и братомафије.

За разлику од њега, ја знам шта бих рекао – ОСТАВКА!