Прочитај ми чланак

Несторовићев „МИ“ пита хоће ли бити резолуције о геноциду Немачке и Руанде?

0

Посланичка група „Ми глас из народа – проф. др Бранимир Несторовић“ оценила је да би се усвајањем резолуције који је поднет Генералној скупштини Уједињених нација и у којој се тражи да 11. јул буде проглашен за Међународни дан сећања на геноцид у Сребреници, „сатанизовали Срби у Србији, Републици Српској и свуда у свету“.

Та посланичка група саопштила је да је од немачког Бундестага и од Владе Руанде тражила одговоре да ли су и те земље подносиоци предлога резолуције која би требало да буде усвојена 27. априла.

Како су навели, питали су да ли су се Немачка и Руанда придружиле тужби Јужноафричке Републике, поднетој Међународном суду правде против Израела и да ли ће предложити и гласати за Међународни дан сећања на злочине учињене на подручју Газе.

„Да ли ће Немачка тражити да Генерална скупштина УН прогласи дан сећања на немачки геноцид и геноцид у Руанди? Да ли ће Руанда тражити од ГС УН да одреди посебан Међународни дан сећања на геноцид и 800.000 масакрираних и убијених лица, силовања, одвођење и држање жена као сексуалних робиња“, питали су из Несторовићеве посланичке групе.