Прочитај ми чланак

Несторовић: Нисмо имали позив о формирању градске власти, остајемо при свом ставу

0

Председник Покрета "Ми - глас из народа" је рекао нема контакт са два одборника листе "Ми - глас из народа", од којих је један носилац листе за београдске изборе Александар Јерковић

Председник Покрета „Ми – глас из народа“ Бранимир Несторовић изјавио је данас да нико из тог покрета није добио званичан позив за разговоре о учешћу у формирању градске власти и поновио да тај покрет остаје при ставу да неће ићи у коалицију ни са влашћу ни са опозицијом.

„Нисмо имали никакве званичне разговоре и позиве, нас су позивали преко новина“, рекао је он за Танјуг.

Несторовић је поновио да листа „Ми – глас из народа“ остаје при одлуци да неће ићи у коалицију ни са ким зато што, како је навео, сматра да су они сувише мали да би учествовали у власти и да би се то за њих „завршило катастрофално“.

„Ја сам одмах прво вече рекао да ми нећемо учествовати, али људи нису научили да политичари држе обећања па су мислили да је то измишљотина“, напоменуо је он.

Несторовић је рекао нема контакт са два одборника листе „Ми – глас из народа“, од којих је један носилац листе за београдске изборе Александар Јерковић.

„Све што знамо, знамо да је наш одборник, господин Јерковић престао да се јавља, почео да води кампању преко медија против нас, да прича о неком коалиционом договору који не постоји зато што удружење грађана не може да прави коалиције, то је законом забрањено“, рекао је он.

На питање шта очекује од конститутивне седнице Скупштине града Београда која је заказана за 19. фебруар, Несторовић је рекао да очекује да ће се претворити у „циркус“ као што је, како сматра, то било на конститутивној седници Скупштине Србије.

Коментаришући увредљиве изразе који се односе на националне мањине, а којима је окарактерисао опозицију, Несторовић је рекао да је разговарао са Националним већем ромске заједнице и да им је упутио извињење, али да је, како појашњава, тај термин погрешно схваћен.

„Немам проблем да се извиним, био сам врло бесан и изнервиран због понашања опозиције. Снимак је био потпуно приватан. То је колоквијалан израз који је моја генерација користила јако дуго, и човеку се понекад омакне“, објаснио је Несторовић.