Прочитај ми чланак

Немци пишу: Српској опозицији остају само протести

0

После избора у Србији, које су обележиле манипулације, опозицији остају само улични протести које ће председник Србије Александар Вучић извесно игнорисати и пустити да се издувају, преноси данас Дојче веле (D оцене немачке штампе.

Уместо губитака, Српска напредна странка је ојачала, без обзира на високу инфлацију, бескрајне корупционашке скандале и вишемесечни талас протеста после два масовна убиства у мају, пише лист Tagesšpigel.

Лист се осврће на куповину гласова и довожење бирача у Београд, као и на апсолутну доминацију председника Александра Вучића у медијима.

Слично у наслову истиче швајцарски Базлер цајтунг: „Вучић је осигурао власт захваљујући застрашивању и манипулацији“. Тај лист наводи да ће Вучић моћи да настави да несметано влада, али да парламентарни избори никако нису били фер.

Опозиција ће, пише лист, тек сада бити на великом тесту. На проблеме током изборног дана подсећа и бечки лист Стандард, који указује да се „режим у недељу побринуо да у Београд буду пребачени бирачи који су неопходни за победу у Београду, али тамо уопште не живе“.

– Опозиција говори о око 40.000 таквих фантомских бирача, али не верује се да ће та и друге неправилности бити озбиљно испитане од стране изборне комисије нити да ће избори бити доведени у питање – додаје лист.

Берлински Tagescajtung додаје да ће изборне комисије свакако одбити све притужбе опозиције, баш као што ће и судови одбити жалбе.

– Опозицији остају само улични протести које ће Вучић извесно игнорисати и пустити да се издувају – закључује се.