Прочитај ми чланак

Немачки медији: Вучић и Вестервеле (декларисани геј) изгледали као да ће да оду негде у зеленило

0

gvido-vestervele-aleksandar-vucic(Танјуг)
И потпредседник српске владе Александар Вучић и шеф неамчке дипломатије Гвидо Вестервеле  (који се јавно декларише да је геј) изгледали су у Београду као да ће у моменту узети бицикле и отићи на пиво, негде у зеленило, лежерно обучени, без кравата, описује немачки лист Франкфуртер рундшау долазак шефа немачке дипломатије у Београд, наводећи да је реч о „краткој посети тешком региону“.

– Сунце је сијало, они су, осмехујући се, стајали на аеродрому, обећавајући узајмано поштовање… Порука гласи – овде је неко у посети код пријатеља – пише лист, наводећи да је Вестервеле испричао како је као младић, са шатором, обилазио ту околину и рекао да је Београд феноменалан град, а Србија добра земља.

– Ми припадамо истој европској породици – преноси лист Вестервелове речи.

– Кратка посета тешком региону – описује лист ситуацију, наводећи да је шеф немачке дипломатије 20 сати био на Балкану и да је у Београду и Приштини обе владе желео да у име ЕУ још једном усмери да буду озбиљни са договореном нормализацијом односа.

Вестервеле је лично говорио о „охрабрењу“, а у понедељак је и, како се наводи у тексту, српски премијер Ивица Дачић после сусрета са шефом немачке дипломатије користио ту реч.

Лист подсећа да су Срби и косметски Албанци у априлу постигли историјски договор и да је оно што сада фали – конкретан временски план и опипљиви напредак у имплементацији, односно, спроводјењу договореног и да Европљани на то притискају обе владе.

(Танјуг)