Прочитај ми чланак

Нема више тендера, Вучић мимо закона све послове даје другим државама!

0

Странка слободе и правде саопштила је да је тачно да иза напада на министра грађевинарства Томислава Момировића стоје финансијски интереси али финансијски интереси свих људи у Србији.

“У последњих осам година дуг сваког домаћинства у Србији је повећан за 7.300 евра, а ако повучете кредите само за пројекте које сте потписали, задужићете их за додатних 10.000 евра, док ће јавни дуг земље прећи невероватних 50 милијарди евра”, наводи Душан Никезић, председник Ресорног одбора за привреду и финансије ССП у писму упућеном министру грађевинарства.

У последњих осам година дуг сваког домаћинства у Србији је повећан за 7.300 евра, а ако повучете кредите само за пројекте које сте потписали, задужићете их за додатних 10.000 евра, док ће јавни дуг земље прећи невероватних 50 милијарди евра

Наводи се да је повољније задуживање код међународних финансијских институција него код страних влада.

“Ипак сте скоро све нове пројекте уговорили са владама других земаља, само да би избегли јавне набавке и тендер за избор извођача радова. Погледајте све велике пројекте из Вашег ресора, укључујући и највећи – Београдски метро, на свим сте мимо тендера за извођаче изабрали стране фирме и тиме директно оштетили и буџет и грађане Србије”, наводи се у саопштењу.

Оперативу за коју јавно кажете да не зна да гради мостове, па радници чувене Мостоградње већ 15 месеци не примају плату, док вијадукте и мостове по Србији граде радници из Турске, Кине, Индије и Албаније

Додаје се да је власт таквим приступом финансијски упропастила и српску грађевинску оперативу,.

”Оперативу за коју јавно кажете да не зна да гради мостове, па радници чувене Мостоградње већ 15 месеци не примају плату, док вијадукте и мостове по Србији граде радници из Турске, Кине, Индије и Албаније.

Систематски финансијски уништавате све чега се прихватите: од грађевинаца и предузетника, преко лекара и наставника, до пољопривредника, инжењера и фриленсера”, наводи се у саопштењу.