Прочитај ми чланак

Небојша се хвали кажњавањем полицајаца, грађани узвратили

0

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, похвалио се данас на свом званичном Твитер налогу, да су кажњени полицајци који су непрописно паркирали патролни аутомобил на делу стазе за слепе и слабовиде особе. Након Стефановићевих речи, уследило је мноштво коментара грађана, који су за министра имали доста питања, а многи су му поручили и "да му не верују ни реч".

Наиме, Стефановић је написао да “неће толерисати бахатост и непорофесионално понашање и да је полиција ту да увек буде уз своје грађане”.

На речи министра полиције надовезали су се бројни корисници ове друштвене мреже и упитали га:

“Јел су кажњени полицијски службеници станице полиције Ст. Пазова (због ћутања) о узгоју наркотика Јовањица и полицијски службеници станице полиције Инђија (због ћутања) о узгоју наркотика преко пута станице?”.

Један коментатор поручио је Стефановићу да је “уз своје грађане” полиција која хапси лопове, криминалце, насилнике а не бије и не хапси мирне грађане ако се усуде да кажу да се не слажу са потезима власти”.

Друге је занимало, како то да се “непрописно паркирање брже кажњава него пребијање грађана и прекомерна употреба силе, на протестима?”.

Један твитераш упутио је и питање министру Стефановићу:

“Само да питам шта је са службеницима који су шутирали човека који лежи и све то је снимљено камерама. Унапред захвалан на одговору”.

Неки су имали поруку за Стефановића:

“Министре, неће ни твоја горети до зоре!!!!”.

Један корисник Твитера указао је да се полицијски службеници свакодневно непрописно паркирају и објавио фотографију насталу испред полицијске станице у Савској улици.

“Види мајке ти кад си у послу да се казне и они што су рушили у Савамали и они полицајци што нису изашли по пријави то вече”, написао је други корисник ове друштвене мреже.

Једна корисница Твитера имала је оштру поруку за Небојшу Стефановића:

“Министре Стефановићу, промакло Вам је толико афера, кривичних дела, па чак и убистава, а Ви се хвалите казњавањем саобраћајног прекршаја!? Па стварно!!!???… Уозбиљите мало концепцију, док трошите новац свих нас!!!”.

Мноштво корисника Твитера навело је да Стефановићу не верује:

“Извините на нашој грешности али ми вам баш и не верујемо. Ако можете да приложите неки доказ. И молим вас да одговорите на неке поруке. Хвала”, написао је један корисник, али одговор није добио.

“Одлично. А сад на ред лажне дипломе док не продају Сава Центар”, написао је други твитераш.

Да речи министра полиције “не пију воду”, показује и следећи снимак.

Подсетимо, “Око соколово”, нови електронски систем за контролу паркирања у Београду, од данас креће с наплатом казни за непрописно паркирање, чија висина се креће од 5.000 до 25.000 динара. Системом “Око соколово” опремљено је 18 џипова марке Ланд Ровер Дисцоверy, с о бзиром на то да београдска власт сматра да џипови помажу да се покаже ауторитет државе.

Да ли ће “Око соколово” заиста “ловити” и кажњавати све оне који непрописно паркирају, били они јавни функционери или обични грађани, с нестрпљењем ишчекују сви. А до тад, грађани за министра имају много важнија горепоменута питања, од “мазања очију” кажњавањем полицајаца за непрописно паркирање. Јер, будимо реални, држава у којој институације (не)раде на овакав начин, има много озбиљније проблеме од непрописног паркирања, на које је, “Око соколово” до сада жмурило.