Прочитај ми чланак

Не смемо пропустити прилику, докажимо да је Сребреница српска!

0

Сребреница је симболички важна за српски народ у Републици Српској и ту чињеницу су препознали и политички субјекти који су наступили заједнички, подржавајући једног кандидата. Сребреница је годинама уназад била центар пропаганде против српског народа, место у које је стизала финансијска и друга врста логистичке подршке западних и турских фондација и НВО – каже за Космопол Милица Ђурђевић, портпарол „Заветника“ и додаје да је Сребреница самим тим била и позорница за већ добро познату представу, чија је „једина порука да су Срби злочинци, а Српска геноцидна творевина“.

srebrenica-gradОбјашњавајући зашто је битно да српски кандидат победи у Сребреници, она истиче и претње Сарајева да ће у Сребреници спровести референдум за отцепљење ове општине из састава РС.

Одговор на претње и уцене

Са њом се слаже и Срђан Трипић, председник младих СНСД у Вукосављу, који истиче да је заједнички кандидат доказ зрелости и одговорности српских политичара без обзира на разлике између њих, као и да је тај потез прекопотребан у моменту када међународне институције доводе у питању и сам опстанк РС и Срба на овим просторима.

– Било би веома неозбиљно од становника Сребренице да пропусте прилику да добију начелника који ће поштовати све грађане ове општине без обзира на њихове разлике, али и који ће поштовати институције РС, па самим тим и РС. Није тешко закључити да је тај начелник управо Младен Грујичић – каже за наш портал Трипић.

Кад је српство угрожено, немамо права на поделе

Данас, када је у Сребреници угрожено српство, ми на међусрпске поделе немамо право, већ јединствено, веома је битно да наступамо на јединственој, једној српској листи. Ми Срби се можемо међусобно гложити колико год хоћемо, али кад нас други неко нападне, све поделе и мржње треба да заборавимо и јединствени наступимо пред опасношћу – истиче озбиљност ситуације уредник портала „Србин.инфо“ Дејан Златановић.

Он подсећа да је Сребреница увек била и биће српска и позива оне који не верују да провере средњовековне мапе или погледају турске и аустроугарске пореске књиге, као доказ те тврдње.

– Данас треба дабудемо оно што наши непријатељи и очекују од нас – ВеликоСрби, јер ако смо малоСрби, Срба уопште неће бити, пошто нам други то неће дозволити – упозорава Златановић.