Прочитај ми чланак

НДМБГД: Уговор о ангажовању фирме градског урбанисте нестао са сајта

0

Иницијатива Не давимо Београд (НДМБГД) саопштила је данас да је са сајта Завода за спорт и медицину спорта Србије уклоњен уговор о јавној набавци која се тиче сече стабала на Кошутњаку након што је та иницијатива објавила да је носилац израде урбанистичког плана фирма градског урбанисте Марка Стојчића.

У саопштењу те инцијативе наводи се да је фирма „Архитектон“, која је у власништву главног градског урбанисте и члана главног одбора Српске напредне странке (СНС), била једини понудјач и победник на тендеру за израду тог урбанистичког плана вредног 25 милиона динара.

„Све чешће се за велике послове за које тендере расписују јавна предузећа или чак град Београд јављају само фирме директно повезане са СНС-ом које као једини понудјачи добијају послове. Један од најпознатијих случајева свакако је фирма ‘Кееп лигхт’ која је у последњих пет година добила, скоро искључиво као једини понудјач, послове набавке новогодишње расвете у вредности од преко 840 милиона динара“, додаје се у саопштењу.

Та иницијатива наводи се последице таквих „дилова“ виде кроз крчење шуме на Кошутњаку због пројекта изградње спортског центра, на Авали због вештачке ски стазе и припадајућих објеката, на Ушћу и Калемегдану због гондоле и других комерцијалних садржаја.