Прочитај ми чланак

НАТО КОРИСТИ БАЛКАН ПО ХИТЛЕРОВОМ МОДЕЛУ, на изборима им поручујемо – „НЕ“

0

Унија за неутралност наставила је своје активности и борбу против агресивне НАТО пропаганде коју води широм Црне Горе, трибином „Војна неутралност Црне Горе ‒ наш најважнији избор“ која је одржана у препуној сали Матице српске у Подгорици, а на којој су се окупљенима обратили доц. др Јелена Вукоичић, генерал Митар Ковач, предсједник НСД-а Андрија Мандић, као и предсједник Уније Гојко Раичевић.

2

Унија за неутралност наставила је своје активности и борбу против агресивне НАТО пропаганде коју води широм Црне Горе, трибином „Војна неутралност Црне Горе ‒ наш најважнији избор“ која је одржана у препуној сали Матице српске у Подгорици, а на којој су се окупљенима обратили доц. др Јелена Вукоичић, генерал Митар Ковач, предсједник НСД-а Андрија Мандић, као и предсједник Уније Гојко Раичевић.

Доц. др Јелена Вукоичић истакла је забрињавајућу чињеницу да радикални ислам постоји на Балкану још од ратова деведесетих када су ту филозофију донијели муџахедини који су ратовали у Босни и Херцеговини, али и да НАТО нема намјеру да спријечи ту опасну идеологију, већ да кокетира са њом.

„Сарадња између НАТО-а и агресивних муслиманских снага постојала је у Авганистану, постојала је у арапском свијету, гдје су они кориштени као НАТО пјешадија, постојала је у рату на простору бивше Југославије, па постоји и данас“, рекла је Вукоичићева и нагласила да НАТО помоћу вехабија дестабилизује Балкан, јер му је много лакше да контролише територију која је нестабилна.

q

Генерал Митар Ковач, предсједник Евроазијског безбједносног форума истакао је офанзивну тактику НАТО пакта, чији је циљ да изолује Русију од Централне Европе, а на крају се и сукоби са њом и подијели је на европски, азијски и сибирски дио, као и да тим процесом руководи САД.

Он је нагласио да је Балкан битан дио тог плана и да ће НАТО учинити све да „недовршене демократије“ доврши на себи одговарајући начин, односно да „преко инсталираних режима укључи ове земље у своју стратегију“.

w

„Лако је повући паралелу између фашистичке визије Европе и НАТО визије Европе, односно између Хитлерових националних контигената са Балкана у његовом рату и НАТО контигената“, рекао је генерал Ковач и додао да се у демократским друштвима Европе воде велике полемике „коме и зашто треба НАТО 25 година после краја Хладног рата“, али да контролисани медији у региону то не смију да пренесу.

Предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић нагласио је како је Унија за неутралност, чији је члан предсједништва, основана са идејом да се по први пут сви противници „гурања“ Црне Горе у НАТО пакт, а нарочито на преварантски начин, окупе у једну озбиљну и јаку организацију која ће објединити различите структуре. Мандић је нагласио да је улога Уније да преноси поруке, истину и позадину НАТО интеграција до сваког грађанина у Црној Гори.

e

„Сведоци смо да се план направљен у НАТО центрима, чији је извођач радова Мило Ђукановић, покушава спровести на штету Црне Горе“, рекао је Мандић и додао да је улога НАТО и САД амбасаде била присутна и у октобру, када је режим био на кољенима, али је управо амбасада организовала акцију привођења опозиције.

„Да тога није било, ми бисмо парламентарне изборе и референдум спровели у истом дану“, рекао је Мандић и истакао да је питање учлањења демократско питање које се мора ријешити на референдуму, као и да НАТО према релевантним истраживањима ужива историјски најниже повјерење међу грађанима Црне Горе.

„НАТО неће донијети ниједан цент, ниједно радно мјесто, није позоришна трупа која ће поправити културни живот, већ је то једна офанзивна војна организација са којом смо ‘сусрет’ имали 1999. године, када су нам не само затровали подручје уранијумом, већ пробали да нас биолошки истријебе“, рекао је Мандић, који је такође подвукао чињеницу да ће сваки мандат који ДФ освоји на предстојећим изборима бити мандат за референдум, притом позвавши лидере свих партија, а нарочито опозиционих, да децидно кажу јесу ли за или против референдума и сматрају ли ту тему релевантном или не.

e

Предсједник Уније за неутралност Гојко Раичевић поздравио је окупљене и подсјетио да су избори за мјесец дана, позвавши бираче да пажљиво донесу своју одлуку.

„Желим да окуражим све нас да слободно бирамо, али да будемо свјесни чињенице да наш глас може залутати тамо гдје ни у најгорим сновима нисмо помишљали. Да наш глас буде употребљен за изгласавање одлуке о уласку Црне Горе у НАТО мимо консултација на народном референдуму. Они који су самоувјерени да знају што раде нека се сјете масовне наивности која је резултирала уласком Позитивне Црне Горе у црногорски парламент и последица које су остале након тога“, рекао је Раичевић и додао да је то шанса да грађани покажу шта мисле о злочиначкој НАТО организацији.

„Ми вјерујемо и сигурни смо да ћемо се заједно, не само борити, него изборити и за то, да избор буде НАШ, а не ЊЕГОВ, јер смо у претходних 25 година имали прилике да видимо гдје нас и како његови избори воде и доводе“, закључио је предсједник Уније за неутралност.

r

Пред присутнима је наступио доајен Црногорског народног позоришта Гојко Бурзановић интерпертацијом „Посланице Светог Петра Цетињског“, као и Миленко Лалевић са „Бесједом о српској капи (заврати)“.

t