Прочитај ми чланак

НАСТАВЉА СЕ РАТ Социјалисти тужили напредњаке!

0

Одавно је јасно да односи дугогодишњих коалиционих партнера СНС и СПС нису баш најбољи и да редовно севају отровне стрелице у оба правца. Тик пред формирање нове Владе, режимски медији су потврдили рат између ове две партије и њихових функционера, као и то да су угрожени преговори о потенцијалној коалицији за будућност.

Наиме, у издању прорежимског листа Ало за недељу, наводи се да је потпредседник Социјалистичке партије Србије Новица Тончев тужио је одборника СНС Небојшу Бакареца пред Првим основним судом у Београду.

Alo, Printscreen

Према наводима, Тончев тражи накнаду за нематеријалну штету и то баш у тренуцима када се СПС и СНС договарају о формирању Владе.

Самим тим што су режимски медији пласирали ову причу непосредно пред завршетак преговора, могло би се закључити да владајућа странка на челу са Александром Вучићем жели да поручи СПС-у да нису пожељни у њиховим плановима или да им једноставно запрете да „пазе шта раде“.

Подсетимо, осим потенцијалне Владе коју би чинили СНС и СПС, у игри је и странка СПАС, лидера Александра Шапића који се и даље нада министарском месту, упркос томе што је пре неколико дана изабран за председника општине Нови Београд.

Уколико не он, онда ће сигурно неко од његових људи заузети место у новој Влади Србије.