НАШИ и ДВЕРИ: Забранити фестивал “Mirëdita, Dobar dan” и “Дани Капетана Лешија”

0

СНП “Наши” обраћа се надлежним органима и захтева забрану фестивала “Mirëdita, Dobar dan” на којем се под плаштом културе промовише лажна држава “Косово”, а који треба да буде одржан од 29. маја до 1. јуна 2019. године.

Ове године на овом сепаратистичком фестивалу биће промоција више филмова као и књига “Историја Косова” у школским уџбеницима, а кроз сав материјал и филмове доминира промоција независноти ове лажне државе као и креирање лажне историје да су Срби кривци за рат на Косову.

И ове године већина догађаја ове срамне манифестације биће одржана у леглу аутошовинизма “Центру за културну деконтаминацију”, а у којем се већ деценијама промовише мржња и србофобија.

СНП “Наши” захтева од надлежних органа да поштују Устав Републике Србије и забране овај фестивал на којем се већ годинама промовише независност Косова и Метохије.

Информативна служба

СНП “Наши”

Двери: Забранити Дани Капетана Лешија у Бујановцу

Градска организација Српског покрета Двери у Врању тражи од власти у Србији да забрани одржавање манифестације “Дани Капетана Лешија” која ће бити организована и ове године у част Ридвана Ћазимија, једног од команданата терористичке “Ослободилачке војске Прешева, Медвеђе и Бујановца”.

Срамно је и недопустиво да се на територији државе Србије слави и велича човек који је предводио оружану побуну Албанаца на југу Србије. Још поразнија је чињеница да ову “манифестацију”, заправо, промоцију албанског сеператизма и стварања Велике Албаније, подржава локална власт у Бујановцу.

“Дани Капетана Лешија”, уколико буду одржани, биће нова провокација српског народа који живи на овим просторима. Уколико власт допусти да се она одржи, биће то још један пораз државе Србије али и доказ да Александар Вучић није способан да заштити не само интересе Срба на Косову, већ и српског народа у Србији.

Градска организација Српског покрета Двери подсећа да је недавно у Бујановцу забрањена пројекција филма „Балканска међа“, под образложењем да „може да подигне међунационалне тензије“ и да никакве реакције власти није било.

Инфо служба ГрО Двери Врање

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!