Прочитај ми чланак

Народу паризер од 140 динара а торбице саветнице председника премашују 20.000 евра

0

Таман кад су председник Србије Александар Вучић и министри Томислав Момировић и Синиша Мали појели онај сендвич с паризером и мајонезом и тако наводно демантовали да су милионери, као кнедла у грлу западе им ташна Вучићеве саветнице за медије Сузане Васиљевић. Од неколико хиљада евра. И није једина. Има бар још неколико таквих. С обзиром на њену плату од 120 хиљада динара, логично се намеће питање одакле новац?

Данима је председник правио представу у јавности од паризера, мајонеза и пола киле хлеба. Одговарајући на наслов у новинама “Нова” у којем се спомињу милионери из СНС који једу паризер, обратио се с Инстаграма и рекао да они нису никави милионери, већ се такви крију у опозицији.

Таман кад се учинило да су грађани у то поверовали, председник је отишао у Брисел на разговор с косовским премијером Ајбином Куртијем. Док је он водио тешке разговоре, његове саветнице су се прошетале градом и то овековечиле фотографијом, што и не би био проблем да на њој није забележен “стајлинг” од неколико хиљада евра. По особи.

И тако се опет покрену питање, како представници власти са платама од 120 до 200 хиљада динара могу себи да приуште комад гардеробе од неколико хиљада евра. И то не један такав комад.

Редакција портала Нова.рс је само једноставном претрагом интернета успела за врло кратко време да пронађе осам ташни Сузане Васиљевић, од којих неке коштају као годишња плата грађана који примају минималац. И то овај увећани.

Луј Витон, Живанши, Диор… само су неке скупоцене робне марке које преферира Вучићева саветница.

Исто тако једноставном претрагом сајта Агенције за спречавање корупције, може се видети да Васиљевић месечно зарађује 120 хиљада динара, као запослена у Генералном секретаријату председника Републике. Чланство у Надзорном одбору Ер Србије и Управном одбору Београдске филхармоније јој се не плаћа. Васиљевић има и једнособан стан од 64 метра квадратна, кућу од 56 квадрата и 15 ари плаца. Пријавила је и депозите у банкама у земљи и иностранству и аутомобил марке “волво”.

Кад се подвуче црта, никако није јасно како је Васиљевић успела да купи ових осам торби које смо пронашли, чија је укупна вредност негде око 22.000 евра, а претпоставка је да нисмо нашли баш све и да их има још.

Могуће објашњење је и фундус. Онај на који се позива председник Србије Александар Вучић, а које никада није спомињао његов претходник Томислав Николић, а ни Борис Тадић. Заправо, Тадић тврди да то у време његовог мандата није постојало и да је своју гардеробу плаћао сам.

Вучић скупе комаде гардеробе које врло често носи, а правда их баш тим фундусом, за који нико пре њега није чуо. Одатле долазе ципеле, патике, дуксерице, тренерке и сакои, од којих су неки вредни и више хиљада евра. Овде можете да видите шта све налази у чувеном фундусу председника Србије.

Можда ту и Сузана Васиљевић набавља своје скупе аутфите. Можда…