Народне патроле и у Суботици и другим градовима: Јел ово наша или њихова земља!

0

Народне патроле против мигрантског насиља које је у Београду повео лидер иницијативе "Нема предаје Косова и Метохије" Дамњан Кнежевић, по свему судећи се шире Србијом попут таласа.

После Београда, народне патроле забележене су и у другим већим градовима Србије, а на друштвеним мрежама се појавио снимак на којем се неки од њихових организатора обраћају грађанима на улици и објашњавају због чега су се дали у акцију.

– Је л’ ово наша Србија или њихова. Хајде реците, је л’ наша? Е, па, ако је наша, ми смо грађани ове земље – сви, хришћани који живимо овде и муслимани који живе овде, али који су били ту пре двадесет и пре педесет година и који су овде на овом бувљаку радили – желимо да поручимо да нам треба наша Србија и наша Суботица за нас. Док је још време. Ми нећемо шеријат овде, нећемо бурке, нећемо хиџабе, нећемо да прођемо као што сада пролази Шведска, као Немачка, Француска, Енглеска, Италија, Норвешка! Ми не желимо то! Ми желимо да имамо мир као у Пољској и Мађарској! Не желимо мигранте који се шетају свуда! Не може, ми то не дозвољавамо – испричао је човек у црној капи кога је неко из масе ословио са: „Тако је, Сале!“.

У Суботици је најављен протест против насељавања миграната, а пре неколико дана на улицама Београда се појавила и прва „народна патрола“

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!