Прочитај ми чланак

НАРОД ИСПРЕД СКУПШТИНЕ Србије: Траже смену Вучића и Ане Брнабић (ВИДЕО)

0

- Током 1.500 година српске државотворне традиције, никада се није десило да српска власт растура сопствену државу! Чак и када се уједињавала 1.11.1918. са државом која је постојала само на папиру, ни тада се српска државност није губила нити се растурала српска држава, рекао је на конференцији за штампу испред Скупштине Србије професор др. Љубомир Грујић, испред народне иницијативе која тражи смену председника Србије Александра Вучића, јер је донео низ противуставник аката и организовањем неуставних парламентарних избора у Србији, био пократач противзаконитивних активности у циљу нарушавања интегритета Србије и друштвено-политичког система наше државе.

– Велика тројка Томислав Николић, Ивица Дачић и Александар Вучић, која је била део власти још у доба Слободана Милошевића, прихватала је и спровела противуставни Кумановски споразум којим је потписана делимична војна и државна предаја, као и Бриселски споразум који је прихваћен уз директно кршење Устава Србије! Због тога, та тројка мора да одговара пред нашим судовима, рекао је проф др Грујић и додао:

– Садашњи сазив Народне Скупштине Србије је дужан да спроведе у дело одлуке народне иницијативе, да покрене и ефикасно спроведе уставни поступак (члан 118 Устава) разрешења председника Републике Александра Вучића због његових многобројних повреда Устава с дубоким негативним последицама по државу и народ, као и да поништи сва документа које је председник Републике Александар Вучић потписао или које је председница Владе Ана Брбабић потписала, супротно Уставу и/или Резолуцији Савета безбедности Уједињених Нација 1244, односно да чланове 43, 81-83, Закона о избору народних посланика, усклади са Уставом Републике Србије, да чланове 18 и 19 Закона о избору председника Републике усклади с Уставом и да тај Закон допуни новим чланом о ограничењу броја бирања кандидата за председника Републике према 3. ставу члана 116 Устава.

А шта је још проф др Љубомир Грујић рекао на овој конференцији, погледајте у видео прилогу изнад.