Прочитај ми чланак

НАПАО ВУЧИЋА: Живковић у Скупштини изазвао буру – мора да реагује држава

0

Зоран Живковић у Скупштини Србије оптужио председник Србије, Александра Вучића да прикрива трагаве злочина у вези случаја Оливера Ивановића и несрећне певачице.

Председник Нове странке и народни посланик Зоран Живковић истакао је у понедељак, 18. јуна, на ј конференцији за медије у холу Дома Народне скупштине да власт наставља са дивљањем, што доказује чињеница да је од јутрос десетине хиљада деце враћено кући са полагања теста из математике, јер је неко опет украо тестове.

Иронично констатујући да „СНС вероватно мисли да то и нема везе, јер ће ионако ко год буде желео докторирати“, Живковић је, на питање новинара, подвукао да је, по командној одговорности, неопходна оставка министра просвете Младена Шарчевића.

Шта је са снимцима са наплатне рампе у Дољевцу?

Живковић је у наставку обраћања у Парламенту подсетио да је у недељу, 17. јуна, Шумицама, самозвани председник Србије Александар Вучић рекао да Зоран Бабић није возио ауто који је убио жену на наплатној рампи у Дољевцу и да за то постоји снимак.

„Ако постоји, а није објављен, онда Вучић сноси директну одговорност за помагање у вршењу кривичног дела. Такође је својевремено најавио да ће рећи ко је убица Оливера Ивановић, па не знамо ништа. Или ко је убио ону несрећну певачицу поред реке. Да не говорим о осталим свакодневним лажима“, поручује он.

Како до боље атмосфере у Парламенту?

Подсетивши да је власт рекла да хоће да промени стање у Парламенту, Живковић је изнео конкретан предлог, поред чињеница да седнице треба да буду заказане на време, да материјал стиже на мреже, као и да Маја Гојковић више не буде председница Народне скупштине.

„Мој предлог је да на дневном реду ванредне седнице буду сви предлози закона које је опозиција предлагала у последњем мандату. Неће ми сметати ни да буде обједињена расправа по суштини закона, да се они чују, а ја ћу онда учинити све да убедим да се моје опозиционе колеге врате у салу и да дамо активни допринос да се у Парламенту води дијалог“, објаснио је лидер НОВЕ.

О протеклим изборима за МЗ Мајур у Шапцу

Колико је власт оптерећена својим ликом у огледалу показује извештај о изборима за Месну заједницу у Мајуру, наводи председник Нове странке.

„Уз ватромет су прогласили победу и рекли да су победили Савез за Србију. То оштро демантујем, јер на тим изборима је учествовао локални СНС и Нова странка са партнерима из грађанског сектора и освојили смо 12,5 посто гласова. И то у условима где Зорана Михајловић иде у кампању и нуди неки Коридор кроз Мајур, где је било 500 активиста из целе Мачве, уз још 50 билдованих са тетоважама. Уз све те опструкције и криминалне радње, НОВА је освојила скоро 300 гласова, а исто толико је било неважеће, тј. накнадно одрађено да буде неважеће. Ја честитам свима који су учествовали у тој неравноправној борби“, каже Живковић.

О сарадњи страначке и грађанске опозиције

Истакавши да су друштвене мреже за много тога корисне, али и да могу да буду лоше, лидер НОВЕ је са жаљењем констатовао да види дневне обрачуна опозиције са опозицијом. Стога је његова порука свим колегама, и из грађанске и страначке опозиције, да се политика, која има за циљ добро Србије, не води твитовима, макар они били духовити, паметни или револуционарни.

„Хајде да се бавимо својим послом, а то је да имамо добру координацију у борби са заједничким непријатељем. Да створимо услове за иоле пристојни изборни амбијент и да их на следећим изборима победимо. Тврдим вам да само тако, заједничким радом оних који желе добро Србији, можемо јако брзо да видимо и леђа, и судске пресуде, и слике у пругастим униформама многих са власти. То није питање наше воље, већ наше обавезе. Позивам све да направимо Национални демократски савет који ће пројектовати наше акције на средњи и дужи рок, дефинисати конкретне потезе… Политика не постоји због полтичара него због грађана и на изборима се не одлучује будућност политичара, већ грађана. Зато они морају активно да се укључе у политику, јер су они ти који одлучују о судбини скоро 7 милиона људи који живе у овој лепој земљи. Наше је да се изборимо за изборне услове, а ваше да изађете на изборе и изгласате промену власти“, закључио је народни посланик Зоран Живковић обраћање медијима у холу Парламента.