Прочитај ми чланак

НАЈМЛАЂИ ВУЧИЋ ДОБИО ИМЕ – ВУКАН; Меркелова честитала међу првима

0

Председник Александар Вучић вратио се из Казахстана у Београд, скративши тамошњу посету, како би видео свог сина који се родио синоћ. Намлађи Вучић добио је старо српско име - Вукан. Мајка и син се добро осећају

СИН Александра и Тамаре Вучић добио је старо српско име – Вукан, потврђено је „Новостима“. Треће дете председника Србије је рођено у петак увече 9. јуна, 15 дана пре термина, док је председник боравио у Казахстану. Дечак је тежак 3,250 грама и добио је на рођењу највише оцене.

Председник се одлучио да сину да старо српско име Вукан. То име је данас доста ретко, а носио га је најстарији син Стефана Немање, родоначелника владарске лозе Немањића.

Одмах након сазнања да је председник Србије добио принову, почеле су да стижу честитке из земље и света. Међу првима је Вучићу честитала немачка канцеларка Ангела Меркел. Честитке је упутио и шеик Мухамед бин Зајед, као и европски комесар за преговоре о проширењу Јоханес Хан.

Рођење сина председнику Вучићу, честитали су одмах министри из Владе Србије и страначке колеге.

Председник Србије Александар Вучић допутовао је јутрос из Казахстана у Београд, скративши тамошњу посету, како би видео свог сина који се родио синоћ.

По слетању авиона на аеродром “Никола Тесла” председник Србије, видно радостан и нестрпљив, упутио се одмах да обиђе супругу и сина.

„Вечерас ћу први пут морати да прекинем државничке обавезе, и то са осмехом на лицу, јер смо Тамара и ја, пре неколико минута, добили сина“, написао је Вучић синоћ на свом твитер профилу.

На вест из Београда Вучић је одлучио да скрати посету Казахстану, где је присуствовао отварању “Астана Експо 2017”, и врати се у Београд како би видео сина.

Вучић је данас у Астани требало да присуствује отварању националног павиљона Србије на „Астана Експо 2017“, а потом и одржи предавање на једном универзитету.