Прочитај ми чланак

НАГРАДНА ИГРА: Американци предложили, Вучић и геј министарка спроводе у дело!

0

Премијер Србије Aлександар Вучић најавио наградну игру као меру против сиве економије. Спреман богат наградни фонд. Бонуси и локалним самоуправама где се највише издају исечци.

zorana dacic brnabic vucic vlada srbije s.i.

Уз помоћ НAЛЕД-а за то ће бити задужена министарка Aна Брнабић. Наћи ће се начин да се направе лутрија на којој би грађани били награђивани тако што уместо лоза предају фискалне рачуне“, потврђено је Куриру у Влади Србије.

У колу су робне награде, а премија би могла бити и стан у Београду! И локалне самоуправе ће моћи да се „играју“. И за њих су спремне вредне награде, а у оптицају су интернет-паркови, теретане на отвореном, дечја игралишта и други садржаји.

Да ће ова идеја ускоро заживети је на скупу Нордијске пословне алијансе напоменуо и премијер Aлександар Вучић. Он је, негодујући због градоначелника Ниша, који се извињавао угоститељима које су казнили порески инспектори, истакао важност издавања фискалних рачуна.

„Потребно је да много тога променимо, између осталог и наше навике и менталитет како се не би поновила ситуација из Ниша. Организоваћемо лутрију и томболу за фискалне рачуне, па ће неко ко има исечак моћи да заради“, рекао је премијер.

У Словачкој приходи већи за 500 милиона евра

Организација ће бити поверена Министарству финансија, а већ је формирана Радна група у којој су и представници „Лутрије Србије“, Aмеричке привредне коморе, Националне алијансе за локални економски развој и Пореске управе.

Лутрија је једна од мера које је НAЛЕД предложио у свом Националном програму за сузбијање сиве економије. Водили су се чињеницом да су у Словачкој, у сличној акцији, за четири месеца порески приходи порасли за око 500 милиона евра.

Било је предвиђено да акција сакупљања рачуна почне још у јануару, али је због избора цео посао одложен. Очекује се да ће до краја године почети њено спровођење.