Прочитај ми чланак

Надреални Матрикс: Нада Мацура отвара седницу нове Скупштине, помаже Слобин унук

0

Првој седници Народне скупштине председаваће лекар у пензији Нада Мацура, која је најстарији народни посланик у четрнаестом сазиву парламента.

Некадашња портпаролка Хитне помоћи, која је постала чувена по својим саветима за очување здравља, међу којима је можда и најпознатији онај о „слојевитом облачењу“, напуниће 28. јануара 76 година, пише Н1.

Посланички мандат припао јој је као 59. на листи „Александар Вучић – Србија не сме да стане“, коју предводи Српска напредна странка.

Мацури ће у раду помагати по један најмлађи посланик са четири изборне листе које су добиле највећи број посланичких мандата, а један од њих биће Марко Милошевић, унук бившег председника Србије и Савезне Републике Југославије Слободана Милошевића.

За народног посланика Милошевић је изабран као трећи на листи „Ивица Дачић – премијер Србије“, а рођен је 14. јануара 1999. године.

Најмлађа међу новоизабраним посланицима је програмерка из Прибоја Настасја Баковић са листе „Србија против насиља“, која је рођена 1. новембра 1999. године.

Конститутивну седницу Скупштине Србије сазива председник парламента из претходног сазива, тако да се седница одржи најкасније 30 дана од дана проглашења коначних резултата избора, односно до 12. фебруара.