„МУП штанцује држављанства члановима Додикове странке из РС“, гласаће за Вучића?

0

Председник организације Покрет за преокрет Јанко Веселиновић оптужио је у писаној изјави Министарство унутрашњих послова да последњих месеци, нарочито последњих дана, масовно издаје држављанства Србије грађанима који живе у Републици Српској како би гласали у конзулатима у БиХ.

Веселиновић је, у писаној изјави, оценио да је пројекат добро искординисан са руководством РС, јер, како каже, захтеве масовно подносе чланови владајуће странке Милорада Додика преко конзулата у Бањалуци, Требињу и Дрвару.

Након тога, тврди Веселиновић, шест службеника МУП Србије у Београду „штанцују“ решења, а „тренутно раде по 12 сати, чак и викендом“, јер се додељује 20.000 држављанстава. Додаје да одмах потом друге службе МУП припремају и израђују личне карте, а подносиоци захтева се уврштавају у бирачки списак.

Веселиновић наводи да ће део тих нових бирача гласати на предстојећим зборима у конзулатима у Босни и Херцеговини, а део уз границу у општинама у Србији.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!