Прочитај ми чланак

Муџахедини из Босне прете четницима – командант Живковић вечерас долази у Србију

0

Bratislav-Zivkovic-7-650x487

БЕОГРАД – У јавности се појавило писмо „муџахида“ из БиХ у којем се поручује четницима команданта Братислава Живковића да не покушавају да шетају Новим Пазаром, те да ће они реаговати уколико четници покушају да дођу у Нови Пазар. Подсећамо, Живковић је најавио да ће четници прошетати Новим Пазаром, јер је муфтија Муамер Зукорлић прошетао групу младића у зеленим униформама са обележјима сарадника фашиста из Другог светског рата.

У прогласу исламских муџахедина из БиХ чији вођа је Абдулмелик Башић, између осталог, каже се: „Надам се да ће четник ово чути, па повити шугави реп…“.

„Поручујемо таквима да неће више, ако Бог да, имати шансе да дођу до дјеце и жена и да нас кољу везане. Успјети неће моћи да нас затекну голоруке а ни завадити међусобно, да нас затекну заузете међусобним сукобима. Таквима гарантујемо да ће пред собом имати наоружане, спремне борце који су жељни подијелити мејдан са злочинцима и послати их гдје им је мјесто. Наћи ће те борце који највише на свијету воле џихад, најдражи им је крај живота, шехадет.“ – кажу босански муџахедини у свом прогласу.

Командант Живковић је чуо све ово, али изгледа да није повио реп, него је поручио преко свог ФБ профила да вечерас из Москве долази у Србију, те шаљиво констатовао да су „навијачи Торциде из Новог Пазара већ спремни за његов долазак и да су спремили мајице и шалове као трофеј за њега“.

„После претњи припадника Ел-Муџахедина да ће Дрином тећи Србска крв, у Приједору разлупана џамија. И у другим местима Републике Српске муслимани пријављивали „четничке провокације и узнемиравања“. Навијачи Торциде из Новог Пазара су се већ организовали за наш долазак. Спремили су доста шалова и мајци које требамо понети као трофеје хахааааа“ – пише Живковић на свом ФБ профилу.

Командант Живковић у Србију долази први пут после вишемесечне мисије у Новорусији, где је предводио добровољачки одред „Јован Шевић“.

Тензије се дижу на обе стране, држава ћути, а шта ће бити у наредним данима и ко ће повити реп – остаје да се види.

Извор: Правда