Прочитај ми чланак

МОСКВА: Провокација Приштине усмерена на застрашивање српског становништва

0

Русија сматра да је јутрошњи „упад“ косовске полиције на север Косова и хапшење 13 Срба „још једна провокација Приштине, усмерена на застрашивање и потискивање неалбанског становништва, као и успостављање контроле путем силе“, изјавила је данас портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова.

Москва је позвала „медјународне покровитеље Приштине“ да у овом одговорном тренутку уразуме радикалне Албанце на Косову и спрече даљу ескалацију конфликта са непредвидивим последицама.

„Савршено је јасно да такво провокативно понашање косовских Албанаца представља директну последицу дугогодишње подршке ЕУ и САД. Косовски политичари су већ навикли да им све провокације пролазе без последица“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да такви кораци воде ка међуетничкој напетости, и поништавају вишегодишње напоре међународне заједнице у мирном постконфликтном решавању проблема.

Руски МСП сматра да моменат за упад „није изабран случајно“, одмах после наступа председника Србије Александра Вучића о косовском проблему.

„Сматрамо да уздржани прилаз Београда, усмерен на достизање дугорочног правичног решења не интересују ни Приштину ни њене западне покровитеље“, навела је Захарова.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!