Прочитај ми чланак

Москва одбацила Ђукановићеве оптужбе да Русија стоји иза протеста у Подгорици

0

MIP Rusije

МИНИСТАРСТВО иностраних послова Русије назвало је оптужбу Мила Ђукановића да је Москва умешана у протесте опозиције у Подгорици и нереде до којих је дошло у суботу – лишеним сваког основа.

„Дубоку недоумицу изазива изјава без покрића премијера Црне Горе Ђукановића који је оптужио Русију за провоцирање протеста у Подгорици и подстицање сукоба опозиционих снага са полицијом. Ни једну једину конкретну чињеницу тобожње умешаности Русије у распаљивање социјалне напетости у Црној Гори Ђукановић није понудио, а није ни могао – зато што таквих чињеница напросто нема”, – наглашава се у изјави врха руске дипломатије.

Овоме је МИП РФ још придодао: “Ђукановићев циљ је очевидан – скинути са себе одговорност за растућу конфронтацију у Црној Гори. А основни узрок је на површини: његово (Ђукановићево) потпуно игнорисање значајног дела црногорског друштва. Тешко је претпоставити због чега “државник” попут њега, који се тако дуго налази на власти, не схвата сву позадину заоштравања ситуације у сопственој земљи.

Наравно, Ђукановић схвата о чему се ради. Штавише, он највероватније зна због чега је принуђен да понавља апсурдне тврдње да само улазак у НАТО може обезбедити независност Црне Горе”.