Прочитај ми чланак

Могућ расцеп у Трећој Србији

0

treca-srbija-zastave

Седница врха странке, заказана за 6. јун, неће проћи мирно, а све због побуне против проруски оријентисаних функционера

 

Трећа Србија одржаће у суботу 6. јуна седницу Председништва странке, а на њој се очекује прави партијски рат, сазнаје Курир.

Како наводи наш извор, ствари у странци су кулминирале након отвореног писма заменика председника Треће Србије Андреја Фајгеља, у коме критикује СНС и позива своју странку да иде у опозицију.

– У позадини читаве приче је акција уклањања високих функционера Треће Србије који су проруски оријентисани, а предвођени Александром Ђурђевим, генералним секретаром, Гораном Миленковићем, председником Градског одбора Нови Сад, и Митром Шоботом, секретаром Градског одбора и координатором за Бачки округ – наводи наш извор и додаје:

– Читаву акцију уклањања проруских кадрова спроводе бивше омладинске перјанице Демократске странке, које су сада у Трећој Србији. То су Гојко Вукоје, Марко Теслић и Мирослав Илић, који је и заменик председника Скупштине града.

Иначе, како сазнајемо, ова струја, која важи за прозападну, већ дуго ради на лобирању међу члановима Председништва како би се елиминисали проруски оријентисани функционери ове странке.

– Уколико се деси овај сценарио, то ће Трећу Србију потпуно окренути ка западној сфери утицаја. Посебно у деликатном тренутку одржавања покрајинских избора у Војводини – каже наш саговорник.

У Трећој Србији то нису хтели да коментаришу.

(Курир)