Прочитај ми чланак

МЛАЂАН ЂОРЂЕВИЋ: Вучић је Сорошев човек који лаже Русију и Србију увoди у НАТО

0

Млађан Ђорђевић подржава бојкот избора као средство за ослобођење Србије од мафије и одбрану Косова и Метохије

Председник Србије мора да искрено води рачуна о Косову и Метохији и Србима у региону. Мора да одржава добре односе са Русијом и да сарађује са Европском унијом, САД и Кином, али без уступака, који су у супротности са српским националним интересима. Такође, мора да се залаже за очување свих традиционалних вредности српског народа. Тако Млађан Ђорђевић описује кандидата који на следећим председничким изборима може да победи Александра Вучића.

Бивши саветник Бориса Тадића, у интервјуу руској медијској агенцији Регнум, детаљно је објаснио зашто треба што пре оборити Вучићев злочиначки режим, ослободити Србију од мафије и сачувати њен територијални интегритет.

– Александар Вучић је од својих западних ментора добио три задатка: да реши питање Косова и Метохије на начин који одговара Западу и косовским Албанцима, да уведе Србију у НАТО и да елиминише утицај Русије у Србији. Од њега се тражи да уради оно што је у Црној Гори урадио Мило Ђукановић, који је признао независност Косова, увео државу у НАТО и придружио се антируским санкцијама. За мене је неспорно да Запад подржава такву Вучићеву политику. Све ово указује да опозиција не може рачунати на било какву подршку Запада. Син милијардера Џорџа Сороша, Александар Сорош, с Вучићем се често састаје и у Србији и у САД. Сорош финансира већину невладиних организација и институција које подржавају актуелног председника. Они немају разлога да помогну опозицији, јер их људска права не занимају. Они желе да Вучић за њих затвори питање Косова, а, такође, брину и о својим економским интересима. Као српски патриота, верујем да тражење подршке споља није решење. До промене власти требало би да дође вољом народа, као резултат притиска који ће он сам извршити на актуелни режим. Српски народ мора да то уради сам. Ми живимо овде, ово је наша држава, заинтересовани смо да Србија буде слободна, развијена, демократска држава. Своје проблеме морамо сами да решавамо. Прави родољуб не може да прижељкује помоћ споља – рекао је Ђорђевић.

Он сматра да Запад подршку Вучићу доказује и притисцима на опозиционе странке које одбијају да учествују на изборима.

– Занимљиво је да на опозиционе политичаре, који бојкотују изборе, притисак врше представници српске власти и шефови дипломатских представништава западних земаља. Пре неки дан су интензивно позивали лидере водећих опозиционих странака, од којих су захтевали да пристану на учешће на изборима. Који је њихов интерес? Запад је довео Вучића на власт и сад тражи да дамо легитимитет ономе што Вучић ради, посебно његовој следећој одлуци о Косову и Метохији. Ови избори ће показати ко је ко на политичкој сцени Србије. Оне странке које у њима учествују, без обзира на ком нивоу, локалном или републичком, партнери су Вучића и дипломатских представништава западних земаља. Колико знам, амбасадор Руске Федерације, на пример, никога није позивао да учествује на изборима. Лично, нисам члан Савеза за Србију и могу да говорим само са становишта опозиционог политичара који подржава бојкот. Неке странке, које су се у почетку изјасниле за бојкот, промениле су мишљење и одлучиле да учествују на изборима. Ипак Савез за Србију је бојкотом избора показао да интересе државе и друштва ставља изнад својих страначких и личних интереса. Учешћем на изборима, Савез би ушао у парламент и могао би да се финансира из државног буџета. Али, Савез за Србију није пристао да игра по правилима Александра Вучића – каже Ђорђевић и истиче личне разлоге за бојкот избора:

– Никада не бих пристао да учествујем на овим изборима јер ово, по свим параметрима, нису избори већ циркус. Поред тога, не желим да дам легитимитет Вучићу, који је успоставио злочиначки режим у земљи. Одлука о бојкоту није политичко, него приватно питање за сваког појединца. Ко жели добро Србији, не треба у томе да учестује. Морамо да Србију ослободимо од мафије и сачувамо њену територију. То није могуће ако дајемо легитимитет неуставним изборима.

Ђорђевић тврди да режим Александра Вучића креира паралелну стварност гушењем слободе медија, притиском на бираче и ширењем страха.

– Живимо у земљи којом владају медији, сила и лажи. Све остало је само обмана. Александар Вучић је створио паралелни живот у који је укључио државне институције. Чак има и своју опозицију, која ће учествовати на предстојећим изборима. Власт је и епидемију корона вируса искористила за своју предизборну кампању. Председник је обећао свим пунолетним грађанима сто евра. То није ништа друго него куповина гласова. Као што видимо, скоро да и нема кампање. Није потребна, председник дели новац и очекује да људи гласају за њега – каже Ђорђевић.

Иако није члан Странке слободе и правде, Млађан Ђорђевић не крије да подржава политику Драгана Ђиласа и Савеза за Србију. У интервјуу агенцији Регнум нагласио је да је са Ђиласом био пријатељ и пре него што је почео да се бави политиком. По његовом мишљењу, Ђилас је био успешан градоначелник Београда. Оптужбе да је у то време на споран начин стекао 620 милиона евра, Ђорђевић схвата као пропаганду коју Вучић свакодневно користи против Ђиласа.

Медијску спекулацију о његовој кандидатури на следећим председничким изборима, Ђорђевић сматра преурањеном.

– Кад се покрене та тема, сетим се једне у низу апсурдних измишљотина режима. Кад су почели опозициони протести, Вучић је руским дипломатама рекао да иза њих стоји Запад, који припрема „украјински сценарио“, односно „српски Мајдан“. Истовремено, западним партнерима је рекао да иза протеста стоје Руси, који финансирају Савез за Србију. Свако ко је бар мало упућен у руску политику зна да је то једноставно смешно. Зашто би Русија финансирала опозицију тако пријатељске земље као што је Србија. Према информацијама које поседујем, на једном од безбедносних форума прошле године у Немачкој, Вучић је једном руском високом званичнику рекао да, заједно с неколико руских држављана, припремам државни удар у Србији, по узору на измишљени државни удар у Црној Гори крајем 2016. године. У исто време, у српским медијима су се појавили чланци који ме оптужују да сарађујем са одређеним круговима у Русији, који намеравају да сруше два председника истовремено, Вучића и Путина, новцем Ходорковског. Сви моји контакти у Русији су јавни, то су контакти са људима који се превасходно баве хуманитарним активностима. Такође, контактирам с људима из Руске православне цркве. Али, озбиљно, данас је прерано говорити о председничким изборима који ће се одржати 2022. године.