Прочитај ми чланак

МЛАДИ ЧЕДИСТИ (ЛИБЕРАЛИ) “НАПАЛИ“ НИКОЛИЋА: “Одустани од платформе (Космета), хоћемо у НАТО!“

0

ldp-omladina-sajt ldp

Млади Либерално демократске партије одржали су данас испред Председништва Србије такозвани јавни час реалности Томиславу Николићу и предали му писмо у ком су позивали председника да одустане од најављене Платформе за решавање косовске кризе, која по свему судећи има за циљ додатно компликовање ситуације и положаја људи који живе на Косову.

У писму Николићу је наведено да је Србија у последњих двадесет и пет година донела 14 резолуција и декларација које нису имале никакво утемељење у стварности.

„Обраћали смо се на погрешан начин људима, са којима смо морали да градимо другачије односе. Данас, 2015. године, док Косово и Србија воде разговоре у Бриселу, који још нису завршени, а споразум који је постигнут још није ни стигао да се примени, сматрамо да Вашом резолуцијом онемогућавате договор који је потребан свима који живе у Србији, као и Албанцима и Србима који живе на Косову“- рекао је Ђорђо Жујовић, председник Младих ЛДП и члан Председништва странке, и позивао Николића да у складу са вољом грађана ове земље, који су га изабрали за председника, почне да води политику која за циљ има побољшање стандарда грађана.

„Десетине хиљада људи, чији сте ви председник, сваке године одлазе из ове земље. Они то чине у недостатку перспективе коју виде, што је узроковано одсуством сваке визије и стратегије у погледу вођења Србије“ – наводи Жујовић.

У писму Младих ЛДП, председник Николић је позван да крене у активније процесе приближавања Србије Европској унији и НАТО савезу и да инсистира на спровођењу договора из Брисела.

Такође, истакнуто је да данас у Европи не постоји земља попут наше која толико лута у тражењу својих спољнополитичких савезника и која не уме да направи приоритете у својој политици, да не постоји земља која има толико незапослених људи испод 35 година и земља са највећим процентом људи који из ње желе да оду, и то углавном међу најобразованијим становништвом.

„Ви немате простора за политичко калкулисање и вођење дневних политичких борби. Изабрани сте да заступате интересе Србије, па од Вас захтевамо да се у складу са тим и понашате“- закључује се у писму.

Извор: Правда.рс