• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Интервју
  • МЛАДЕН ОБРАДОВИЋ – СРБСКИ ОБРАЗ ЗА СРБИН.ИНФО: Једино широки патриотски фронт може да победи Вучића
Прочитај ми чланак

МЛАДЕН ОБРАДОВИЋ – СРБСКИ ОБРАЗ ЗА СРБИН.ИНФО: Једино широки патриотски фронт може да победи Вучића

0

mladen obradovic miting

О актуелној политичкој сцени у Србији и свету, најезди миграната у нашу земљу, о најављеним ЛГТБ парадама срама у Београду, али и о будућем заједничком митингу Србског Образа и СНП Наши као и о расколима на српској патриотској десници, редакција „Србин инфо” је разговарала са Младеном Обрадовићем, лидером Србског Образа:

У Бриселу је Вучић потписао низ споразума са шиптарским окупаторима, прогласивши то својим великим спољнополитичким успехом. Какав је Ваш став поводом потписаних споразума у Бриселу?

Диктатор Александар Вучић и његови полтрони бестидно обмањују јавност еуфоричним изјавама о некаквој „великој победи“ у најновијој рунди бриселских преговора. Истина је, међутим, да су сви споразуми о Косову и Метохији које су потписивали представници марионетске прозападне власти — од Борка Стефановића, преко Ивице Дачића, па до Александра Вучића — супротни Уставу Србије и интересима србског народа.

Наши истакнути правни стручњаци, попут Косте Чавошког и Дејана Мировића, убедљиво су доказали да документи потписани у Бриселу имају одлике међународног уговора, који се закључује између двеју држава. Имајући то у виду, постаје јасно зашто су издајници прихватили успостављање границе према Косову и Метохији, а одрекли се целокупног система власти, судства, безбедности, образовања, здравства, енергетике, телекомуникација и свега осталог што је држава Србија имала у јужној покрајини, предавши их у руке шиптарске лажне државе. Општине, судови, полиција и цивилна заштита државе Србије на Косову и Метохији више не постоје, а иста судбина чека просветне и здравствене установе, пошту, банке, електроенергетски и телекомуникациони систем, који ће морати да делују не више по Уставу и законима Србије, већ по такозваном уставу и законима Тачијеве „Репубљик Косова“.

Међутим, познати шиптарски политичар и аналитичар на Космету, Ветон Сурои, тврди да је Заједница српских општина посебан ентитет на Косову и Метохији, као што је Република Српска у БиХ.

Што се тиче тзв. Заједнице српских општина, коју диктатор Вучић и његов путујући циркус покушавају да прикажу као некакав „велики успех“, она је по свом опису и овлашћењима фактички у равни невладине организације, како је Хашим Тачи и најављивао. Уз то, како су исправно указали представници Скупштине Аутономне покрајине Косова и Метохије, „ЗСО ће се формирати по законима независне државе Косово као део државног уређења“, уз признање власти у Приштини (а не у Београду) као једино законите и централне, при чему ЗСО неће имати никаква извршна овлашћења, већ само иста она која већ имају општине по тзв. „косовским законима“. Вучићеве приче да ће ЗСО имати грб и заставу су напросто смешне, јер грб и заставу може имати и било које удружење грађана, спортски клуб или друштво голубара.

Са оваквим издајницима на врху власти у Србији, србском народу на Косову и Метохији предстоји дуга и тешка борба за опстанак, у којој нам само Бог и Русија могу помоћи.

mladen-obradovic

Заједно са СНП Наши, Србски Образ је најавио да ће у понедељак, с почетком у 18:30 организовати митинг на Тргу Републике под називом „Протест против плана ЕУ о насељавању 400.000 миграната у Србији“; али тај митинг су забраниле српске власти …

За борбу против губитка државне суверености и националног достојанства није довољно само писати саопштења, већ је потребно изаћи из удобних фотеља и стати раме уз раме са обесправљеним и пониженим народом. Србски Образ и СНП Наши су најавили протест против диктата ЕУ о претварању Србије у логор за стотине хиљада невољника чије су градове и села уништиле исте оне земље које сада не желе да их приме и да им помогну. Под слоганом „Мигранте у Загреб“ затражили смо да Србија под хитно омогући најбржи могући пролаз тих људи до Хрватске, земље која је чланица ЕУ, а која је уз то и надалеко позната по својој хуманости. Међутим, диктатор Вучић је већ сутрадан преко својих медија оклеветао србске родољубе као наводне „фашисте“ и „хулигане“ и забранио потпуно миран и законит грађански скуп. То најбоље говори да смо га погодили „у живац“ и зато борбу настављамо још одлучније и упорније.

Најављујете нови митинг?

Да, организујемо нови митинг, против диктатуре Александра Вучића, који ће се одржати у недељу 6. септембра, у 18 часова, на Тргу републике у Беоргаду. Позивамо све људе којима је доста лажи и обмане, пљачке и беде, издаје и понижења, да дођу на митинг „НЕ диктатури!“ и да сви заједно кренемо у борбу за слободну и достојанствену Србију!

Најављени су превремени избори на свим нивоима. Какав је став Србског Образа по том питању и да ли би сте ушли у предизборни савез или коалицију са још неком странком или покретом?

Диктатор Вучић жели и најављује изборе искључиво зато да би своју неограничену власт продужио за још коју годину. Он је свестан да је србска привреда на граници потпуног слома и да је, упркос непрестаном задуживању, државна каса празна. Зато му се жури са продајом Телекома, ЕПС-а и шачице преосталих предузећа која још увек доносе добит држави (или би, уз домаћинско пословање, могла доносити), како би пред изборе могао симболично повећати плате и пензије и тиме поново преварити народ да гласа за њега. На тим изборима Вучић је потпуни фаворит, али не толико због своје снаге — које заправо и нема, јер је све код њега само лаж и обмана — колико због слабости опозиције.

Па, како онда може да се на изборима победи СНС на челу са Вучићем?

Једину могућност за наношење озбиљног политичког ударца Александру Вучићу видим у стварању широког патриотског фронта против његове диктатуре, уз учешће свих нормалних и часних људи који воле Србију, верују у Бога и имају храбрости да се отворено и бескомпромисно супротставе диктатору Вучићу и злу које он оличава.

Фото: Танјуг

Фото: Танјуг

Најављене су за септембар чак две ЛГТБ параде у Београду. Да ли је Србски Образ спреман да сарађује и са другим патриотским организацијама, покретима и странкама у протестима против геј промоције у српској престоници?

То није питање која треба поставити нама, већ другим организацијама — да ли су они спремни да сарађују са Србским Образом. Ако је неко свих ових година позивао србске родољубе да се удруженим снагама и без закулисних договора са режимом супротставимо наметању греха и разарању породичних вредности, онда је то Образ. За то смо платили цену у виду хапшења, суђења и забрана, али свој и образ Србства смо очували светлим.

Претходни „жути режим“ организовао је праву хајку са циљем да уништи Србски Образ, а Вас је утамничио са циљем да Вас одстрани из српског јавног простора. Да ли се и под напредњачким режимом наставио прогон Образа и Вас лично?

Диктатура Александра Вучића у свему битном представља наставак владавине Демократске странке, па и тако и у односу према србским родољубима. Разлика се огледа у томе што су демократе биле више окренуте огољеној репресији, док је Вучић томе додао и потпуну медијску блокаду, која је гора него у време Бориса Тадића. То смо видели и ових дана, када је поново покренута медијско-политичка хајка против Образа и СНП Наши.

Што се тиче суђења, прошле године сам одслужио казну од четири месеца кућног затвора због тога што сам 2009. године давао изјаве медијима у којима сам критиковао одржавање параде срама. Кад је реч о суђењу за наводно „организовање нереда“ током спонтаних народних демонстрација против параде срама 2010. године, у току је поновљени поступак, а следеће рочиште је заказано за 5. октобар., каже на крају разговора за Србин.инфо вођа српског патриотског покрета Србски Образ.

Извор: СРБИН.ИНФО – Дејан Петар Златановић, Алексеј Димитријевић