Прочитај ми чланак

Мирослав Паровић: Вучић ће проћи као Ђинђић или као Санадер (ВИДЕО)

0

Гост нове епизоде емисије "Наши дани", која настаје у сарадњи канала Здрава Генерација и медијске куће Центар, је Мирослав Паровић, испред листе Народни блок - Велимир Илић - генерал Момир Стојановић.

Паровић наводи да је Александар Вучић од читаве државе направио једну апатичну ситуацију, од људи направио незаинтересовање људе који су се већ предали, тако да игра утакмицу сам са собом. Он ће у утакмици сам са собом изгубити, јер када сведете политику на једно слово, у овом случају Александар Вучић, зато што онда проблеме и противнике које почињете да добијете су много озбиљни, а он већ сад има доста противника у добром делу међународне заједнице, сопствене странке. Предвиђа да нас већ наредне године чекају превремени парламентарни и председнички избори, а да након тога нас чека једна озбиљна борба два клана унутар СНС – Небојше Стефановића и Александра Вучића.

На јесен треба да се деси народ, сматра Паровић, и додаје да „листа Народни блок, и ја лично смо на изборима да би смо будили грађане Србије, да би смо показали да је једино кроз политичку борбу једино могуће борити се против лошег стања у држави.“

„Градоначелника Лесковца зову Меско, а сам себе зове Фараон, а у биографији ми пише да је завршио Оксфорде, Харварде и да је донео први гирос у Србију. Такав човек је градоначелник и такав човек све ради да му се не појави нико ко није под његовом контролом. Пошто је један део у бојкоту, онда је наша листа у Лесковцу, и у другим градовима, испала једна од ретких која је контра Вучићевог режима. Мада успели смо да скупимо потписе не баш једноставно и не баш лако, а на изборима смо јер након варљивог лета 2020. мора да наступи врућа јесен у којој ће овај народ да покаже да је део светских токова. Народ је на нивоу читаве планете незадовољан, ако ми Срби останемо ван тога, од Америке до Кине, Русије, неће бити промене. Вучић убија дух овом народу, да би њиме могао да влада, попут злостављача породице, који бије жену и децу, шиша жену на кратко да ником не би била привлачна, како би он остао господар свога простора. Мора му се пружити отпор, јер он не зна више шта ради! „

СНС је на власт донео све оне најгоре жуте кадрове, попут Весића и Јелене Триван, оставио кадрове ЛДПа и направио коалицију Звонка Веселиновића и Соње Лихт, сматра Паровић.

Један провизоријум, терориатичко-мафијашка територија попут тзв. Републике Косово, има институције које функционишу на бољи начин него институције Републике Србије, државе која има најдужи традицију државности на Балкану. То треба да буде срамота оне које владају, наглашава Мирослав Паровић.

Шта ће бити када се обратимо Уставном суду, када Вучић потпише Споразум око Косова, ни онда се неће јавити. Да ли схватате да један напредњачки капилар може да укњижи ваш стан на своје име, а вама је Уставни суд можда последња дестинација, где можете да објасните да је тај стан ваш, а не од неког Меска.

Ја напредњаке знам, био сам са њима у коалицији до пре коју годину, пратим њихов развој, али код њих да би неко дошао на функцију мора да га имају у фиоци.

Додаје да локални дилери дроге, зеленаши… сакупљају сигурне гласове за напредњаке. Синоћ сам био у Сомбору каже ми човек који је 12 година робијао, тазе изашао из затвора, да је донео највише гласова СНСу. Имате Слобу Снајпера, неког Рошавог, само надимке кад им чујете занте да су девијантна лица. То је као откуп грехова.

Вучић у је у пракси показао да је у тој мери здробио све нас, а то може да ради само неко ко се не разуме у политици, а у политици је рођен, зато што је ушао у деструктивну фазу која ће се завршити лоше по њега, али и по Србију.

Имамо човека који је и Кинез и Американац, имамо Србију која као да се бави политичком проституцијом, имамо слику ЕУ на БИП пивари, имате у Експресу који држи Вучићев кум – Хвала, Европо!, у Информеру се захваљујемо Путину, а у трећим Трампу.

Са Кино треба имати сарадњу, али не треба од Србије правити сиромашну кинеску провинцију, као што је то радио Енвер Хоџа у Албанији.

Руски дипломата ми је рекао да је причао са Вучићем, и рекао му – Председниче, немојте да признате Косово, а Вучић му је 45 минута објашњавао како му је тешко, како је тешка ситуација… И ја га питам шта сте закључили – Па да ће да призна.

Државу чека економски слом, који је веома близу, уз притиске око Косова, ја заиста не знам у условима у којима је Вучић суспендовао политички систем, како ћемо ово прогутати. Најгоре решење је грађански рат. Онда ће нека окупациона сила да уђе без отпора, да нас мири.

 

Наводи да је Уједињена демократска Србија пројекат Бебе Поповића, и да Вучићев режим није никако националистички, као што није ни Милошевићев био.

Вучићева политичка будућност је већ запечачења, завршница ће бити наредне године. Има неколико сценарија – Грујевски, Ђинђић, Санадер.

За више погледајте целу емисију.

Ставови изнети у емисији нису нужно ставови редакције ЦЕНТАР и аутора емисије.