Прочитај ми чланак

MИРИН ЈУЛ-овац нови амбасадор у Москви после смрти Лазанског

0

Након 5. октобра је "напустио" политику, притајио се на буџету као 99,9 одсто "јуловаца" и Слобиних кадрова, да би од 2013. године аванзовао као члан Српске напредне странке.

Многе је шокирала вест да ће нови амбасадор у Русији, након изненадне смрти вакцинисаног Мирослава Лазанског, бити јуловац Момчило Бабић!

Овај доктор социјалне медицине који никада није радио са пацијентима, најпознатији је по блискости са Мирјаном Марковић, Слободаном Милошевићем, а бринуо је о здрављу Војислава Шешеља током штрајка глађу у Хагу и о Томиславу Николићу током штрајка глађу 2010. у луксузном приватном Београдском клиничком центру на Новом Београду, чије власништво су истраживачки новинари везивали управо за Бабића.

Био је почетком 90-их члан Главног одбора СПС, а потом функционер ЈУЛ-а, градски секретар за здравље и народни посланик. После 5. октобра се дистанцирао од Мире и Слобе, а приближио радикалима. 

Био је и дугогодишњи директор КБЦ Бежанијска коса, градски секретар за здравство, а једно време и директор Сектора за развој у Клиничком центру Србије. Ни пола мандата у Вучићево доба није издржао као директор Републичког фонда за здравствено осигурање јер је ушао у сукоб са Златибором Лончаром око набавке лекова, али је као утешну награду добио да буде амбасадор у Словачкој, где је провео четири лепе године.

Како Директно.рс сазнаје, агреман је одобрен и ова СПС-ЈУЛ-СРС-СНС ведета пакује кофере за Русију.