Прочитај ми чланак

Министар полиције ударио посланика: Сукоб због НАТО заставица у Скупштини РС ВИДЕО

0

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач ударио је посланика НСРС Драшка Станивуковића након препирке око заставица НАТО-а у сали Скупштине.

Лукач се за време говора у Народној Скупштини РС-а где се одржава посебна седница везана за Програм реформи БиХ, обратио Станивуковићу који је са још неколико опозиционара у салу Скупштине унео мале заставе НАТО-а, преноси Кликс.

Заставице су знак протеста јер Станивуковић сматра да је Додик потписом на Програм реформи који је данас упућен у седиште НАТО-а поништио „војну нетуралност РС-а“.

Ипак, Лукач је имао другачије виђење заставица.

„Док сам се ја борио изнад главе су ми летели авиони НАТО-а. Мислио сам хоће ли ми њихова бомба пасти на главу. Ти си тада био мален, али би сада требао да знаш неке ствари. Немој више да доносиш то у Скупштину иначе ћеш завршити као заставице“, рекао је Лукач.

Након тога је Станивуковић пришао Лукачу у намеру да му објасни како ће завршити због чега је Лукач на ПДП-овца бацио папире, назвао га мајмуном а потом и ударио.

Седница је након овог инцидента прекинута.

Посланици се не осећају безбедно

Посланици Српске демократске странке (СДС) вечерас су саопштили да напуштају Народну скупштину, јер се после физичког напада министра унутрашњих послова Драгана Лукача на посланика Партије демократског прогреса (ПДП) Драшка Станивуковића не осећају безбедно.