Прочитај ми чланак

Милош расточио Вучића на РТС-у: Прихватио је издају КиМ, сад би да буде и монарх!

0

Један од лидера коалиције НАДА Милош Јовановић вечерас је гостовао у емисији ОКО на режимском РТС-у, где је и поред ботовања водитеља за кратко време успео да пробије медијску блокаду и потпуно разобличи издају Александра Вучића.

Он је је објаснио зашто је Вучић већ прихватио издају Космета и упозорио да управо бескрупулозни лик као што је издајник Србије жели себе да прогласи за монарха!

Јовановић је вечерас поручио да је потребно прекинути са „политиком уступака“ у вези са Косовом.

Јовановић, председник Нове Демократске странке Србије (Нови ДСС), која са Покретом обнове Краљевине Србије чини коалицију НАДА, рекао је за РТС да ту политику „власти у Србији спроводе од 2008.“, пренео је Нови ДСС.

Истакао је да мора да буде одбачен француско-немачки споразум о Косову који је, какао је казао, Александар Вучић прихватио.

„Када кажу нисмо га прихватили, моје питање је – па како Вучић каже да ће примењивати споразум и радити на његовој имплементацији, а каже да га није прихватио“, навео је Јовановић.

Усмено прихватање, како је казао, „према међународном праву је онда део међународно-правне обавезе“.

Заложио се за поновну реинтеграцију Косова у Србију, упозоривши да ако не буде тако „и буде дато Косово“, можемо, како је казао, да се опростимо одмах од Републике Српске.

У том случају, како је казао, „следећа је Рашка област, па северни део Србије“, пише у саопштењу.

„Морамо прекинути са политиком уступака која траје од 2008. Данас имамо мого већи маневарски простор него раније, свет више није униполаран“, додао је Јовановић.

Носилац листе коалиције НАДА је нагласио да се та коалиција „потпуно недвосмислено залаже за промену власти СНС“.

„Вучићева власт прераста у озбиљно аутократско друштво. Промена власти је нормална и банална ствар у свакој демократској држави“, казао је Јовановић.

Више о томе погледајте у видео прилогу са РТС-а: