Прочитај ми чланак

Милош о споразумима које је Вучић прихватио: Кунем вам се, побећи нећете!

0

Милош Јовановић говорио је у Скупштини о споразуму с Приштином који је прихватио Александар Вучић и обраћа се посланицима СНС.

„Ваш овлашћени предлагач је јуче рекао да се ово није прихватило, да се не примењује, јер није потписано. Међународно право апсолутно прихвата и обавезе које су усмено дате. Кажете ово се не примењује. Господине Јованов, ви нисте слушали шефа партијске државе у емисији Таковска 10. У тој емисији је Александар Вучић рекао да је Србија почела да прменује Француско-немачки споразум. Прихватање таблица РКС је почетак примене Француско-немачког спораузума. А има и гора ствар. Охридски споразум. Да ли је он прихваћен или није? Верујем да јесте, јер се налази на сајту Владе Републике Србије. А каже шта? Да ће Косово и Србије у потпуности обавезују да ће поштовати све тачке споразума“, рекао је Јовановић и

„Људи ја разумем да ви лажете, али сад сте претерали с лажима. Ви сте прихватили споразум којим се имплицитно прихвата сецесија јужне покрајине. И ви сте патриоте? И шта је резултат свега тога? Сећате се Александра Вучића, шефа партијске државе и његовог ‘погледајте семафор’, па неких ваших колега са ‘добили смо 5:0’? Господине Ракићу, кад бисте имали мало части, признали бисте да су Срби на КиМ у ових 12 година изгубили скоро све. Имају много мање него пре него што је СНС дошао на власт“, рекао је Јовановић обраћајући се бившем председнику Српске листе Форану Ракићу и закључио:

„Ово што радите подлеже кривично-правној одговорности. Кунем вам се, побећи нећете. Живела Србија“