Прочитај ми чланак

МИЛОГОРСКО ЛУДИЛО: Палила би свештенике СПЦ, а у вези је са Србином

0

О томе, колико је све ово само исконструисана прича и колико ми је све подметнуто од стране једне огорчене жене и медијских лешинара, говори и чињеница да сам у једној озбиљној емотивној вези са човјеком који је српске националности

Мирна Никчевић, службеник Министарства спољних послова у Турској, вечерас је објавила покајничко писмо у којем признаје да је рекла што је рекла, али да није србомрзац. Она сматра и да је жртва освете своје пријатељице, али и дијела медија. Мирна Никчевић је прије пар дана доспјела у жижу јавности због својих објава на друштвеним мрежама у којима вјернике Српске православне цркве  назива стоком и говедима, да храм у Подгорици треба спалити.

Фото: Фејсбук

–Наиме, прије неколико дана сам се, на већ поменутој друштвеној мрежи, упустила у расправу са особом коју сам до тада сматрала пријатељицом, Иреном Татар. Расправа се тицала њеног одласка на Тројчидански сабор који је био организован пред храмом Христовог Васкрсења у Подгорици. У току преписке с њом на ову тему држала сам се свог става да црква, не само Српска православна црква, већ било која црква као институција и друштвени феномен, никако не одражава суштину онога што ја сматрам духовношћу и тога како ја доживљавам Христа и Бога, већ да је црква као таква само баштиник традиционализма, обичаја и сујевјерја – укратко, свега онога што заправо гуши истински духовни живот индивидуе.Елем, како се расправа на ову тему са поменутом Иреном Татар захуктавала тако је наша реторика постајала грубља и оштрија. Али, ипак, ово је била само реторика, уобичајена за жучне расправе у току једне обичне људске комуникације. Ја нисам робот, оперисан од емоција, већ људско биће саткано од истих. Изјавила сам да бих запалила храм и све људе у њему. Наравно да никада не бих наудила ни једном људском бићу, па ни том свештенству о којем имам јако ниско мишљење. Подвлачим, то је била само реторика у жару једне обичне људске расправе, вели Мирна.

Она сматра да је увриједила пријатељицу, јер ју је прозвала за њено сујевјерје, знајући колико су ограничени њени духовни капацитети и колико уопште (не)зна о хришћанству већ само по традиционалистичкој инерцији посјећује таква окупљања,

 

-Ирена Татар је запријетила како ће ми се за то осветити. Током ове жучне расправе са њом изјавила сам и то да су за мене СПЦ и ЦПЦ једнаки у том смислу да нико од њих не посједује истину ни духовни ауторитет на које претендују.Међутим, само су моје изјаве поводом СПЦ извучене из контекста и злоупотријебљене од стране медија како бих се ја представила као србомрзац, а то се онда искористило за већ актуелну пропаганду о наводној анти-српској хистерији коју спроводи актуелна црногорска власт. О томе, колико је све ово само исконструисана прича и колико ми је све подметнуто од стране једне огорчене жене и медијских лешинара, говори и чињеница да сам у једној озбиљној емотивној вези са човјеком који је српске националности. То је чињеница која је позната мени блиским људима, али не сумњам и некима од оних који су учествовали у злонамјерном конструисању овакве приче, закључује Мирна.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!