Прочитај ми чланак

МИЛОГОРЦИ ПРЕТЕ ЗБОГ МОЛЕБАНА: Нећемо дозволити да нам Срби шетају Цетињем

0

Позив Црногорских националиста „браћи Црногорцима“ да збију редове и одлучно се супротставе, веровали или не, одржавању молебана у Цетињском манастиру а затим и молитвеном ходу кроз град, нашао је на широк одзив и одобравање многих корисника Фејсбука.

Предочићемо вам неке које се -мржњом према Србима, СПЦ и сиромаштву духа- издвајају у мору имбецилних коментара…

Тако је Зоран Радуловић позвао Цетињане да буду спремни и поручио: „Нећемо дозволити да нам Срби шетају Цетињем.“.

Бићемо слободни да процијенима и да је „г-дин“ Радуловић, веома малициозно, реч Срби написао малим почетним словом, будући да је остале властите именице обиљежио великим.

Ђорђије Јовановић је поручио да „неће по Цетињу правити Ристо његове молебанције“.

У духу планетарно познатог црногорског „мултиетничког и мултиконфесионалног склада“ огласио се и Шемсудин Зекић, који је дао подршку својим истомишљеницима, намереним да одбране Цетиње од молитве и речи Христове.

„Тако и треба, жао ми је што нијесам ту“, завапио је Зекић.

Веселин Вујачић у одржавању молебана и литије види чин (великосрпске) агресије „Они нас нападају“).

Ипак, морамо признати да посебну „драж“ овој својеврсној Фејсбук-јазбини даје „велештована“ Дивна Буњевац, која је „дубокоумно“ закључила:

„Опрезно молим вас… Они су зло, које жели зло, да оправдају своје молебанисање“.

„Виспреношћу“ плени и Драган Никчевић, који је са Фејсбук-заједницом поделио „сазнање“ да Срби са Цетиња долазе на литије у Никшићу.

То свакако објашњава масовност никшићких литија, зар не!? 

Драган Букилић оцењује да верници који бране светиње од отимачине у ствари „чувају сукње и скуте неких компијских брадатих бабетина и џабалебовића“.

Крсто Мартиновић је „храбро“ поручио верницима „Чекамо вас“, док су Ненад Мештра Поповић и Мирко Миљановић „пригодно“ парафразирали познати усташки поклич „За дом спремни“.