Прочитај ми чланак

МИЛО У БЕРЛИНУ лобирао за себе, дао гаранције да ће нова Влада бити проЕУ

0

Свака промена власти је тест политичке зрелости, поручио је председник Бундестага Волфганг Шојбле

Данас је Мило Ђукановић у својству предсједника Црне Горе започео посјету Берлину састанком са првим човјеком њемачког Бундестага Волфгангом Шојблеом.

Мило Ђукановић (Фото: nspm)

На састанку, Ђукановић је поручио да Црна Гора улази у ново поглавље у политичком животу, искуство кохабитације, са пуно изазова на које ће вјерујемо одговорити на најбољи начин.

„Црна Гора улази у ново поглавље у политичком животу, искуство кохабитације, са пуно изазова на које ће вјерујемо одговорити на најбољи начин. Са позиције предсједника нова већина имаће апсолутну подршку за све оно што буде у циљу усвајања европских вриједности, а томе ће доприносити и државотворно дјеловање нове проевропске опозиције„, истакао је Ђукановић.

Из његовог кабинета је саопштено да је Ђукановић, уз честитке поводом 30-огодишњице уједињења Њемачке, изразио захвалност за пријем, што је, како се додаје, други сусрет двојице званичника у посљедњих 18 мјесеци, и велика привилегија за Црну Гору.

С друге стране предсједник њемачког парламента је истакао да „промјена власти, која се десила по први пут у Црној Гори, увијек је изазов“.

„У том процесу предсједник има посебну одговорност, због чега му жели успјех и посебно честита. Бундестаг ће наставити да развија односе сарадње и с новом већином и будућом опозицијом и тиме потврђивати значај који придаје свим елементима у политичкој структури Црне Горе“, закључио је Шојбле.

Он је нагласио да је свака промјена власти и тест политичке зрелости, који подразумијева и очекивање да нова влада свој рад настави на ономе што су резултати претходне владе.

„То је нешто што се мора научити, и што је у најбољем интересу државе“, поручио је Шојбле.