Прочитај ми чланак

Мило је признао Косово, али нова министарка у Кривокапићевој Влади није

0

Министарка здравља у новој црногорској влади Јелена Боровинић Бојовић данас је у документу о новим мерама против ширења коронавируса Косово означила са звездицом, без фусноте, што подгорички портал ЦдМ сматра скандалозним, јер је Црна Гора "признала Косово као независну државу".

Министарка здравља у новој црногорској влади Јелена Боровинић Бојовић данас је у документу о новим мерама против ширења коронавируса Косово означила са звездицом, без фусноте, а то је за подрогички ЦдМ “скандалозно“, јер је Црна Гора „признала Косово“. Додају да Црна Гора у званичним документима не означава Косово звездицом, која се пише под посебним околностима, уколико Србија инсистира на томе приликом званичних састанака челника више земаља на којима учествује и представник тзв. Републике Косова.

За ЦдМ спори документ, фото; CdM

Подсећају да је Црна Гора признала косовску независност 2008, као и да су црногорски званичници боравили у посети Косову и, како наводе, „косовски званичници“ у Подгорици.

Познато је, а то пише и ЦдМ, да је досадашња пракса била да се тзв. Република Косова у званичним документима Црне Горе пише без звездице.

Документ прошле Владе Црне Горе

„Иначе, звездица са фуснотом се користи када тај натпис не прејудицира статус Косова и у складу је са Резолуцијом 1244 (Савета безбедности) Уједињених нација и мишљењем Међународног суда правде у Хагу о косовској декларацији о независности“, наводи ЦдМ.

 На Твитер профилу “ЗеленаСЦГ“ из Црне Горе, а који је познат по просрпским ставовима, овакав поступак су поздравили и рекли да је Црна Гора можда признала Косово, али њени министри нису.