Прочитај ми чланак

МИЛО ИЗГУБИО у родном граду, нови градоначелник Никшића Марко Ковачевић?

0

Грађани Никшића су данас на локалним изборима одлучили, па је доћи до смене власти у граду под Требјесом. Победници избора су коалиција око Демократа (Бечић и Кривокапић) 23,5 одсто и коалиција "За будућност Никшића" са 26,4 одсто гласова, па су ове две коалиције освојиле већину. ДПС, странка Мила Ђукановића, освојила је 39,6 одсто гласова, што значи да је председник Црне Горе поражен у родном граду!

Нови градоначелник Никшића ће бити Марко Ковачевић, саопштено је вечерас из штаба коалиције „За будућност Никшића“..

Marko Kovačević biće novi gradonačelnik Nikšića FOTO: PrintscreenФОТО: Марко Ковачевић

Дакле, Мило Ђукановић је потучен и у Никшићу, што је други велики пораз актуелног председника за пола године, будући да је његова странка била поражена и на парламентарним изборима.

Наиме, коалиција окупљена око странке Мила Ђукановића на крају је освојила 18 одборничких мандата, док је досадашњим опозиционим странкама (коалицијама „За будућност Никшића“ и „Мир је наша нација“) припало чак 21, чиме је нанет велики ударац Милу Ђукановићу, и то у родном месту.

Такође, важно је напоменути и да је по један мандат припао листи Миодрага Даке Давидовића и Дритана Абазовића.

Пораз Мила Ђукановића прогласили су сат и по после затварања бирачких места из коалиције „За будућност Никшића“.

– Имам част да вам у име коалиције „За будућност Никшића“ саопштимо две важне ствари. Прва је после 20 година власти Мила Ђукановића у овом граду – он поражен! Ми ћемо направити коалицију са трећепласираном коалицијом на овим изборима. А друга важна ствар је да ће нови градоначелник бити Марко Ковачевић – саопштио је Андрија Мандић, лидер Демократског фронта.

Марко Ковачевић је поручио:

– Част ми је што сам био део свих ових људи и морам да кажем да се ја ових људи нећу одрицати. Ја ћу бити председник општине Никшић из коалиције „За будућност Никшића“, а не из неке друге коалиције. Ова победа припада вама и хвала вам на томе – рекао је Ковачевић.