Прочитај ми чланак

МИЛО БЕСАН ЗБОГ ХАПШЕЊА својих лопова: Дритан је бахата кукавица!

0

"Данашње привођење председника Општине Улцињ за, како је еуфорично твитнуо Дритан Абазовић, 'партијско запошљавање', је врхунац лицемерја ове власти и наговештај да ће она покушати реваншизмом да замаскира сву своју бруку, све нелегалне потезе и срамна чињења", кажу из ДПС-а.

Пет особа је ухапшено, међу којима је и председник Општине Улцињ Љоро Нрекић по налогу Основног државног тужилаштва (ОДТ) у Улцињу.

Потпредседник Владе Црне Горе, Дритан Абазовић је поводом тога поручио “нека суд утврди како су долазили до изборних победа”.

“У тренутку кад нова власт јавно прави партијску поделу државних функција, ухлебљује своје супруге, девојке, синове, кумове у државне институције, отпушта политички, национално и верски неподобне, и таквим потезима доводи у питање процес европских интеграција, Дритан Абазовић, издаје налоге локалним тужиоцима и другим надлежним органима, кога да приводе због ‘партијског запошаљавања’. Забрињавајуће је што за своје шепурење по друштвеним мрежама Абазовић злоупотребљава државне институције, у овом случају полицију и Тужилаштво. Наравно, како иза сваког осионог и бахатог човека стоји кукавица, тако и Дритан Абазовић мора да зажмури на одлуку Државне комисије да је Марко Царевић у Будви незаконито отпуштао и партијски запошљавао, да то ради и Шћекић у Беранама, да је локална државна управа пуна кадрова УРЕ фамилијарно и партијски повезаних”, истиче се у саопштењу ДПС.

Из те партије су додали да овим путем питају председника Владе Црне Горе Здравка Кривокапића, Абазовића, али и Тужилаштво, да ли ће и кад реаговати на све јавне потезе партијских запошљавања, етничке, верске и политичке чистке, срамотно попуњавање највиших инстанци државне управе блиском родбином нове власти.

“Верујемо да Абазовић, не може да ухапси сам себе, а ни оне који испред његових очију запошљавају јер би га ти исти истог тренутка лишили било какве власти. Ипак, очекујемо од Тужилаштва непристрасно поступање по закону и Уставу а не према притисцима и налозима оних који оваквим биједним маркетингом желе да сакрију своју срамоту. Уколико Тужилаштво хитно не реагује на очигледне примере партијског запошљавања и кршења закона од стране власти у Будви, Беранама, Министарству одбране и многим другим институцијама, оно више није ни професионално ни независно него ‘Дританово тужиластво’”, закључује се у саопштењу ДПС.