• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Актуелно
  • МИЛАНОВИЋ ПОРУЧИО ВУЧИЋУ И СРБИЈИ: Сечете грану на којој седите! Хрватска је сад старија, зрелија и паметнија! (ВИДЕО)
Прочитај ми чланак

МИЛАНОВИЋ ПОРУЧИО ВУЧИЋУ И СРБИЈИ: Сечете грану на којој седите! Хрватска је сад старија, зрелија и паметнија! (ВИДЕО)

0

zoran-milanovic

Хрватски премијер Зоран Милановић обратио се јавности поводом тренутних проблема на српско-хрватској граници.

– Ви сте чули јуче да сам јуче у Бриселу најавио да ћемо затворити границу па ћемо је опет отворити. Желели смо да људи буду мирни и да буду на једном месту, да не спавају на гробљима. Договор Европе је био да се не предузима ништа. У поноћ београдска влада доноси пакет мера који није био у договору са Европском унијом. То је дискриминација према хрватској роби и хрватским камионима.

– Рекао сам пре два дана “Шаљите људе на Хоргош или их задржавајте у Србији”. У осам дана примили смо 40.ооо људи, а Мађарска 60.000, али за шест месеци – истакао је хрватски премијер.

Премијер Хрватске осврнуо се и на хрватска предузећа која послују у Србији, коментаришући штету која настаје затварањем граница,

– То су српска предузећа. Ако Срби нашкоде њима, нашкодиће само себи. Ово што се догађа са Србијом је штета само Србији. Та предузећа су српска, запошљавају српске менаџере, ту робу продају у Србији и изван Србије, то су српска предузећа, буду ли пробали нашкодити њима, нашкодиће себи. Ово што смо добили са Србијом је на штету Србије. Ово је сечење гране на којој седиш – истакао је.

– Српска држава не ради ништа осим што их упућује на ову границу. Зато ћемо данас привремено затворити границу. Њихов премијер није урадио ништа, гледао сам конференцију.

Хрватски премијер је додао да му је “свеједно док је притисак на Хрватску контролисан” и истакао је да 40.000 миграната прошло кроз Хрватску.

– Зашто неко стално подгрева психозу? Хрватска је сад старија, зрелија, паметнија, али морамо штитити наше интересе. Мој праг толеранције за српске проблеме у Хрватској је познат. Отворен сам за сарадњу, али тешко је радити са људима који су толико другачији од тебе- закључио је Милановић.

Погледајте видео:

Извор: Телеграф