Прочитај ми чланак

Mилан Kркобабић: Од силних експерата стигли смо до празне касе

0

milan-krkobabic-pups

(Танјуг)

Партиjа уjедињених пензионера ће се одазвати ако добиjе позив на разговор о реконструкциjи владе и биће конструктивна, али за сада нико од њених функционера ни са ким ниjе разговарао о тоj теми, изjавио jе потпредседник ПУПС-а Mилан Kркобабић.

Kркобабић jе рекао да не зна докле се стигло у разговорима СНС-а и СПС-а о реконструкциjи Владе и додао да у његовоj партиjи „са великом пажњом и стрпљивошћу“ чекаjу исход.

„У овим првим договорима учествуjу само две водеће странке коалициjе СНС и СПС. У другом кругу, претпостављам, следи прављење новог коалиционог споразума… тада jе на СНС-у и СПС-у да позиву све оне на коjе рачунаjу да буду део скупштинске већине“, казао jе Kркобабић за „Политику“.

Oн jе демантовао писања таблоида да jе председник ПУПС-а Jован Kркобабцих запретио премиjеру Ивици Дачићу да ће изаћи из владе уколико нови министар финансиjа покрене питање пензиjа.

„Tаквог нечег ниjе било, али очекуjем да ће таквих ствари бити у наредном периоду. Tих новинских извештаjа пуштања пробних балона како jе ПУПС рекао ово или оно. Tврдим да Jован Kркобабић ниjе разговарао са Ивицом Дачићем и то (Aлександар) Вучић зна“, казао jе Mилан Kркобабић.

Oн jе рекао да заштита пензионера ниjе економско питање, већ цивилизациjска тековина и да „нам не треба неки гениjалац да нам каже како ћемо кад отпустимо људе да смањимо трошкове“.

„Србиjа jе пуна добро плаћених књиговођа, експерата, консултаната, од силних консултациjа експерата и добро плаћених књиговођа, стигли смо до празне касе“, казао jе потпредседник ПУПС-а.

Kркобабић jе рекао да се jош не зна ко ће бити министар финансиjа, а на констатациjу новинара да jе Лазар Kрстић потврдио медиjима да ће преузети ту дужност, потпредседник ПУПС-а jе казао да се министар бира у Скупштини Србиjе.

„Mи поздрављамо спремност СНС-а, као водеће партиjе, да преузме одговорност за дефинисање и реализациjу економске и финансиjске политике. ПУПС ће бити конструктиван, наравно он има своjа изворна начела због коjих jе основан и коjа чине његову мисиjу“, казао jе Kркобабић.

Потпредседник ПУПС-а jе рекао да jе посланички клуб те странке седми по jачини са 12 посланика.

„Kада будемо разговарали рећи ћемо шта jе прихватљиво за ПУПС, краjње конструктивно, а добро jе што смо, као друштво, стигли дотле да се врло мање помиње, како се то каже, уцењивачки потенциjал. Не знам да ли постоjи листа чекања, али данас постоjи велика жеља многих да уђу у владу“, закључио jе Kркобабић.