Прочитај ми чланак

МИХАЈЛОВИЋ: СAД су пријатељ и партнер Србије

0

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић изјавила је данас да Србија жели да настави одличне односе са СAД, као и да су СAД наш пријатељ и партнер, те додала да не жели по том питању да коментарише полемику министра Ивице Дачића и лидера опозиционог ЛДП-а Чедомира Јовановића.

prof_dr_zorana_mihajlovic

„Не бих то уопште коментарисала, прво немам довољно информација да бих то радила, али оно што сам сада рекла остајем при томе – да имамо заиста одличне билатералне односе и наши односи могу да буду бољи, не заборавите да више од 20.000 људи ради у америчким компанијама у Србији“, рекла је Михајловић одговарајући на питање новинара ко је у праву Дачић или Јовановић.

Много смо, казала је, заједно радили да бисмо могли да се похвалимо да смо на Дуинг бизнис листи напредовали, као и да је то био заједнички рад са Aмбасадом СAД и УСAИД.

„Све што смо до сада урадили у билеатералим економским односима треба да наставимо. Србија је једина земља у региону која има директан лет за СAД. То не добија земља која има лоше односе са СAД и мислим да те ствари треба да наставимо“, поручила је Михајловић.

СAД су, истакла је, пријатељ Србије и наш партнер у билатералним и економским односима, као и земље ЕУ.

У преко 1.000 америчких компанија или компанија са америчким капиталом у Србији ради више од 20.000 људи.

„Желимо да се та сарадња настави и да то буде на наше обострано задовољство“, нагласила је Михајловић, која је отворила Сајам зелене градње у Белекспо центру заједно са амбасадором СAД Кајлијем Скотом и амбасадором Италије Ђузепе Манцом.