Прочитај ми чланак

Михаиловић (ПОКС): Последице народног гнева ће сносити Вучић, уговорио отимање КиМ

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) задовољан је изборним резултатима коалиције НАДА у којој је учествовао и која је освојила 14 посланичких мандата, иако су изборни услови били најгори икада у Србији, а регуларност најмања.

„Не ради се овде само о изборној крађи на дан избора, него се ради о читавом изборном процесу који није био регуларан. Ако почнемо од тога да председник државе уопште није ни могао по закону да буде носилац листе СНС, па до тога да је имао током читаве деценије сваки дан најмање 15 минута простора на почетку сваког Дневника2 РТС која је најгледанија емисија, а и у свим другим медијима, а нарочито у кампањи, док су све опозиционе изборне листе имале по 30 секунди на крају Дневника2 и то само у време кампање, већ сама та чињеница указује да избори нису били ни фер, ни демократски, ни равноправни.

Лидери опозиције су били изложени незапамћеној оркестрираној негативној кампањи скоро свих медија које су купили тајкуни СНС покрадним новцем у корупцији од грађана Србије. Поред свега тога кампања је била свега 45 дана, што је законски минимум, а за све то време трајала је функционерска кампања у свим медијима која је прошли пут била забрањена задњих 15 дана“- изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„Јавност Србије се навикла на нерегуларности и на неравноправне и неморалне услове, па је некако постало нормално да наше чланове потписнике за изборну листу три дана након потписивања зову директори јавних предузећа у којима раде да им дају анекс уговора за лошије радно место, а некима и отказ. Како су спискови наших потписника завршили код директора државних установа, чланова СНС? Постало је нормално да се цела држава и сви њени ресурси користе и злоупотревљавају у страначке сврхе СНС, од БИА, Поште, локалних комуналних служби. До које мере је власт урушила институције и демократске принципе, говори податак да је Телеком МТС доставио спискове својих корисника,свих грађана Србије, позивном центру владајуће странке, да их зову и проверавају за кога ће гласати.

До које мере су урушили морал у Србији, говори да никоме више није страшно, ни скандалозно да њихов позивни центар зове наше гласаче и представља се да зову из колцентра ПОКС и износе неистине како смо у предизборној коалицији са Ђиласом. Уобичајно је постало да читава држава буде облепљена погдним плакатима лидера опозиције са фотомонтажама.

Ником није више чудно одакле новац напредњацима да нуде глас грађанима за 50 евра или да доносе дрва и пакете на кућну адресу гласачима. Ко је дозволио социјалним установама да СНС дају спискове својих корисника да би има се носила помоћ и то у страначким дресовима? Да ли избори могу бири регуларни и фер ако 40.000 грађана Босне и Херцеговине пријавите да живе у Београду да би гласали, нудећи им држављанство по хитном поступку и 100 евра надокнаде? Одакле им новац да својим контролорима, њих преко двадесет хиљада дају по 9000 динара додатак, а опозицони контролори да добију 2000 динара од државе за читав дан тако одговорног посла“ – додао је Михаиловић.

„И на крају када народ изађе на улицу да протествује против тога свега, СНС оптужи опозицију да хоће да мења власт на нерегуларан начин, а не путем избора. Којих избора и каквих избора? Ово нису били избори, ово је била трка у којој су опозицији биле везане и руке и ноге и натерани су да у тим условима учествују. У складу са условима, резултати су још и одлични. Све последице народног гнева који следи, сносиће искључиво власт на челу са Александром Вучићем. Наши грађани најбоље знају да ли су избори били регуларни или не, а не запад коме ова власт одговара да би у договору са њима до краја реализовали отимање Косова и Метохије од наше државе и који попут Билчика оцењују да је било нерегуларности – закључио је Михаиловић.