Прочитај ми чланак

МИ– глас из народа: Прихватање РКС таблица наставак одрицања од КиМ режима СНС-СПС

0

Одлука Владе Србије да омогући ”слободу кретања” за сва возила са тзв. Косова, дакле возила са РКС таблицама, представља још један корак у систематском институционалном одрицању од Косова и Метохије које спроводе СНС и СПС од доласка на власт 2012. године.

Од потписивања Споразума о интегрисаном управљању границом, преко првог и другог Бриселског споразума, последичног гашења институција државе Србије на КиМ и грубог утеривања Срба са севера КиМ у институције лажне државе Косово, давања позивног броја, па све до тихе предаје електроенергетског система и општина на северу и, сада, одустајања од „статусно неутралних” таблица – СНС и СПС саучествују у добровољном државном одрицању територије Косова и Метохије које нема преседана у нашој историји.

Један од главних разлога нашег окупљања у покрету МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА био је и остао став да су Косово и Метохија неотуђиви део државе Србије и да смо решени да зауставимо противуставну, противисторијску и противнародну политику садашњих власти према КиМ.