Прочитај ми чланак

Медојевић: Срамота што је химну Црне Горе писао ратни злочинац

0

Лидер Покрета за промене и члан Председништва Демократског фронта Небојша Медојевић заложио се данас за скраћење црногорске химне, односно уклањање две задње строфе чији је аутор ратни злочинац и сарадник усташког режима Секула Дрљевић.

Срамота је да химну Црне Горе пише ратни злочинац, казао је Медојевић.

Он је навео да има разумевање за колеге из Нове српске демократије који не желе да присуствују седницама државног или општинских парламената, када се интонира химна.Они не улазе у сале и тиме показују протест против стихова које је написао ратни злочинац, сарадник злочиначке усташке творевине Независне државе Хрватске.

То није непоштовање химне. Непоштовање је када би седели када се химна свира, казао је Медојевић.
 
Он сматра да не треба игнорисати то што НОВА и Социјалистичка народна партија не прихватају две строфе химне које је написао ратни злочинац и фашиста.
 
Уместо да се договоримо о скраћењу химне, неки бране неодбрањиво. Срамота је да химну Црне Горе пише ратни злочинац, навео је Медојевић на свој Фејсбук профилу.
 
Он је оценио да ће Црна Гора кренути напред тек када се Срби и Црногорци помире и постигну историјски договор.

Идеја да су Срби прихватљиви тек када постану креатуре као Новак Килибарда је опасна, болесна и антицрногорска, закључио је Медојевић.

 

(Блиц)