Прочитај ми чланак

Медојевић открио тајни план: Мило од Црногораца прави Хрвате!

0

Посланик Демократског фронта Небојша Медојевић обратио се у Скупштини ЦГ поводом немилих догађаја, хапшења владике и свештенства и пребијања младих и деце од стране "криминалаца у униформама".

„У Црној Гори су ствари измакле контроли, центри моћи тешко злоупотребаљавају људска права и употребљавају силу. Момак од 20 година Огњен Мијатовић је брутално претучен од стране ДЕСЕТ кербера и киборга овога режима, без било каквог повода. Шта кад се сутра то деси вашим члановима породица? Огњен никог није пропвоцирао, ништа није урадио, износио је само другачије мишљење, а добио тешки потрес мозга. Претучен је од стране оних чија се имена знају, сви у Пљевљима знају ко је у тих 10 полицајаца који су тукли момка. И њихов командант Славенко Бајић, који је тукао владику Методија на литијама, а седео је 50 метара даље у ауту и наређивао да туку грађане Пљеваља. Ја као Пљевљак то тешко доживљавам. Станимо и размислимо где ово иде?! Шта је полиција бранила, кога је бранила, што је полција у Никшићу крвнички и зликовачки нападала децу од 16, 17 година који нису никога нападали и угрожавали? Што се злоупотребљавају униформисана лица? Видели смо како син судије Сузане Мугоше вежба у кући на јастуцима да бије демонстранте који протестују против политике актуелног режима. Откуд та мржња???“

Медојевић је више пута нагласио да се у Пљевљима сви добро знају.

„Зашто специјалци са таквом мржњом наступају према својим суграђанима? Тако поступају само ОКУПАТОРИ! Пљевља нису Лос Анђелес, сви знамо ко су комшије, пријатељи, другови, ко је под униформом, ко је командант, а они туку са таквом животињском сладострашћу свој народ! Ухапшен је владика православне цркве, први пут у Пљевљима је бачен сузавац, пребијени млади људи! У Никшићу такође. Ми смо мала земља, знамо ко је кога тукао и то ће изазвати велике промене у Црној Гори. Тај Бајић у Пљевљима је карате шампион, добар момак и ја га знам, али зашто је њему неко наредио да туче људе, младе људе?! Криминалци у униформи који су тукли људе, они ће одговарати. Знамо име и презиме сваког о њих. Огњен МИјатовић који је претучен, десеторица су га тукла! Тражио је само да се пусти владика. Нађите власт у Европи која хапси владике, а позивате се на Европу и европске стандарде. Ризикујете да вас православни народ доживи као наследнике усташа, НДХ и Макса Лубурића“, рекао је Медојевић.

Он је нагласио да из ове ситуације у Црној Гори постоје само два излаза.

„Постоје два пута из ове ситуације, први је пут оружаних сукоба и конфликата, а други политичких промена. Нема трећег. Ако неко примењује силу и то брутално, само зато што другачије мислите, то води ка отпору, свака сила изазива реакцију. Ми смо данас на озбиљном тесту, не плашимо се ни лопова, ни криминалаца, ни батинаша. Ми у Демократском фронту данима смирујемо наше људе, а ви не помажете, настављате са терором иако знате да у специјалним јединицама имате много криминалаца и људи са досијеом. То се све зна. Шта нам ово треба?

Хапсите владику, не хапсите припаднике других вероисповести који имају џеназе и добро је да не хапсите, али вршите терор само против православаца у Црној Гори! Нисте случајно пустили Томпсона на Дан победе. Немојте да се чудите што су млади људи скандирали полицији „усташе, усташе“. Желите да укинете православље у Црној Гори, да нас кроатизујете, прекинете везу са Његошем, светим Петром Цетињским и светим Васлијем Острошким, а да овде буду свеци који никад нису били у Црној Гори. Играте се са историјским, културним, духовним утемељењима нашег народа. Не можете ишчупати православно хришћанство из ЦГ, неће нам Томпсом заменити светог Василија Острошког, то је немогуће!

Ово нема везе са партијама и нацијама, овде се ради о томе да хоћете да наметнете Томпсона као духовну вертикалу, а ми смо за Његоша и на његовој духовној вертикали, бранимо нашу Црну Гору. Нудите нам да вам будемо робови! Преварили сте се, ми из Демократског фронта смо патриоте, православци и наследници смо славних предака. Нећемо дозволити да од нас направите робове и слуге“, категоричан је Небојша Медојевић.