Прочитај ми чланак

МЕДОЈЕВИЋ Нема признавање Косова, НЕ, санкције Русији, а за референдум у вези НАТО

0

Режим Мила Ђукановића оставио је пустош у вишегодишњој владавини, опљачкао државу и грађане, затворио фабрике и око 100.000 радних мјеста у привреди. Разорио је институције и ставио их у функцију његовог личног богаћења. Успоставио је тијесне односе организованог криминала, дејлова служби безбједности и креирао нову малу групу њему блиских тајкуна који сада контролишу Црну Гору.

15911_medojevic_iff

Ово у разговору за „Новости“ истиче Небојша Медојевић, предсједник Покрета за промене и један од лидера Демократског фронта.

Према његовим ријечима, умјесто слободне, демократске, правне државе, Ђукановић је створио приватну државу, којом влада коалиција крупног капитала, крупног криминала и врха ДПС.

МAЛИГНО ТКИВО

– ДПС је малигно политичко ткиво Црне Горе и његов опстанак угрожава стабилност и будућност државе. Неко мора да нестане. Црна Гора или ДПС. Очекујемо сјајан резултат ДФ на овим изборима, што ће бити највећи гарант да нико од остатака опозиције неће правити коалицију са ДПС и да ће нова влада почети са коренитим реформама за спас народа и економском и моралном обновом – поручује Медојевић.

„Корупција је постала ендемска и разорила је институције правне државе, али и традиционални систем позитивних друштвених вриједности, па су лопови, мафијаши, шпијуни постали друштвени узори и новокомпонована елита. Наравно, такав болесни систем је неефикасан и производи све веће рачуне које неко треба да плаћа, па је земља доведена пред банкрот јавних финансија и дужничко ропство“, казао је Медојевић.

На питање да ли је дошао час да ДПС оде са власти, одговара потврдно и наставља:

– Што се тиче ДФ, ми смо протестима којим смо тражили фер и демократске изборе и побуном 24. октобра прошле године били довели Ђукановића у неодрживу политичку позицију. Нажалост, због погрешне одлуке дијела опозиције да уђе у његову владу, он је купио још времена и спасао се од пада. ДФ је својим принципијелним политичким деловањем постао доминантна опозициона снага око које се окупља све већи број субјеката који желе суштинске, а не козметичке промене у земљи. Већ прве двије недеље наше кампање су показале снагу наших идеја и подршку народа, а посебно младих.

Шта ДФ разликује од осталих партија?

– Никада нијесмо и нећемо диловати са Ђукановићем. Након побједе преиспитаћемо све пљачке и одузети имовину покрадену држави и народу. Ниједна амбасада и страна сила нема утицај на наше одлуке. Одговарамо само народу и радимо за интересе државе. Повући ћемо признавање Косова, укинућемо санкције Русији, организоваћемо референдум око чланства Црне Горе у НАТО.

Имамо прецизан и свеобухватан план реформи и економске и моралне обнове земље. Вратићемо у државно власниство „Телеком“, „Железару“, „Рудник угља“ у Пљевљима, никшићки „Рудник боксита“, „Комбинат алумијума“ у Подгорици. Гарантоваћемо минималну зараду од 350 евра и минималну пензију од 200 евра, очистићемо земљу од мафије. То је план Демократског фронта, који сигурно побјеђује.

Колико је ДФ заиста снажан?

– Паника која влада у ДПС и њиховим сателитским медијима, партијама и Удби јасно показује да ће ДФ да побиједи на овим изборима. Наш циљ је да ДФ буде толико јак да послије избора буде стожер прве демократске и реформске владе, без ДПС. То је већ реалност. ДФ ће бити толико јак да ДПС неће успјети да куповином неког корумпираног појединца са неке од листа опозиције обезбиједи себи већину.

Ако се овај тренд раста подршке ДФ настави, није немогуће да будемо јачи од ДПС. Једноставно, народ се ослободио страха, активисти и поштени чланови ДПС прелазе у ДФ јер не желе да више буду дио лоповске дружине. Сада сви виде да су моји оштри ставови – да је ДПС лоповска секта и да је као политичко крило мафије треба забранити – били утемељени у аргументима, одговорни, реформски и патриотски.

ДПС је малигно политичко ткиво Црне Горе и његов опстанак угрожава стабилност и будућност државе. Неко мора да нестане. Црна Гора или ДПС. Очекујемо сјајан резултат ДФ на овим изборима, што ће бити највећи гарант да нико од остатака опозиције неће правити коалицију са ДПС и да ће нова влада почети са коренитим реформама за спас народа и економском и моралном обновом.