Прочитај ми чланак

Математичка анализа – овако ће ДПС бити поражен на изборима

0

Укрупњавање опозиционих листа, са нагласком на ДФ, обезбиједило је немогућност ДПС-а да покупи и тзв. "јефтине мандате" преко Д'Онтових количника, и да се са својим сателитима упусти у евентуални покушај куповине пар недостајућих мандата.

Djukanovic vidite Srbiju_620x0Већ је свима у Црној Гори јасно да ДПС на овим изборима може да рачуна само на своје „најтврђе“ гласаче, и први пут од 1996. године неће бити у могућности да синергетски придобије гласове осталих странака са којима је коалиционо наступао. Та чињеница сурово кажњава ДПС, и своди их далеко испод њиховог устаљеног броја гласова које су навикли да добијају на изборима. Уз одређени број гласова на које ДПС рачуна (запослени у државној управи, запослени у тајкунским фирмама, одређени број уцијењених и купљених гласача…) а који ће овај пут преварити самог Ђукановића и гласати опозицију, ДПС сам ни у ком случају не може прећи цифру од 135.000 до 140.000 гласова.

Ако овоме додамо и чињеницу да ДПС-ове „сателит“ странке, Позитивна и СД, немају капацитета да пређу границу од неколико хиљада заведених гласача, јасно је да велика излазност реално и математички доводи до коначног политичког краја Ђукановића и његове дружине.

Закључени бирачки списак садржи 528.817 бирача и излазност од 73%, или већа, гарантује двије ствари:

1) За прелазак цензуса је у том случају потребно преко 11.500 гласова и не постоји могућност да поменуте ДПС-ове привјезак партије дођу ни близу те границе. Њихови гласови биће просути, а од тих гласова, преточено у мандате, скоро пола ће ићи ДФ-у и мањим опозиционим партијама, и тиме је онемогућено да ДПС изразито профитира бројем мандата таквих просутих странкоида.

2) Ако знамо да све мањинске странке које заједно могу имати највише 25.000 гласова не могу све ући у Парламент – то јасно показује да ДФ и остатак опозиције на овим изборима односе чисту и убједљиву побједу, и да ће заједно имати преко 220.000 гласова, што чини преко 57%.

ДФ као убједљиво најјача и најорганизованија опозициона листа, у оваквом односу снага, једини је гарант да, уз то што ДПС неће имати довољно мандата у гласовима, Ђукановићева партија неће успјети да покупи и тзв. „јефтине мандате“ преко Д’Онтових количника, и да се са својим сателитима упусти у евентуални покушај куповине пар недостајућих мандата.

Због тога у недјељу сви изађимо масовно на биралишта како бисмо већ извјесну побједу учинили грандиозном и потпуно јасном, са двоцифреном предношћу у односу на Ђукановића и његове сателите заједно! До побједе. Готов је!