Прочитај ми чланак

Масони у новој Влади Србије

0

Нова Влада Србије није могла да прође без масона. Као и у оним претходним, чланови Велике регуларне ложе Србије су и у новом сазиву заузели поједине кључне позиције.

Један од њих је министар пољопривреде и високи функционер СНС Горан Кнежевић, који је у масоне ушао још 2003. године (на слици инаугурације скроз лево). Интересантно, и министар пољопривреде у претходној Влади Саша Драгин је такође члан масонске ложе, па се поставља питање због чега је баш ово министарство толико запало за око „владарима из сенке“?

Сада је можда јасније због чега је на место министра пољопривреде дошао човек који нема никакве везе са овим важним ресором за Србију, а не проф др Зоран Машић, дојучерашњи председник пољопривредног одбора СНС, врхунски стручњак и човек који је већ био виђен за новог министра пољопривреде.

Бојан Пајтић, председник Владе Војводине и будући човек број два у Демократској странци је такође масон. И поред тога што се коси са масонским правилима, Пајтић је својевремено дошао у жесток сукоб са Кнежевићем, а тадашњи градоначленик Зрењанина је оптужио Пајтића да стоји иза лажних оптужби због којих се против актуелног министра пољопривреде и даље води судски процес.

Члан женске масонске ложе је министарка енергетике у Влади Србије Зорана Михајловић, која је блиска и са појединим америчким компанијама иза којих стоји јеврејски капитал.

Такође, везе са масонским ложама има и Марко Благојевић из Цесида, као и један од лидера другосрбијанског новинарства Бошко Јакшић! Члан Малтешког реда је (још) актуелна потпредседница ДС Јелена Триван.

Када су претходне Владе у питању, међу члановима су били и Душан Михајловић, министар унутрашњих послова у влади Зорана Ђинђића, Војислав Андрић, бивши савезни министар спорта, који су масонерији приступили 1994, као и Светозар Чиплић, бивши министар за људска и мањинска права.

Бивши српски премијер Зоран Живковић такође је био приступио слободним зидарима. То је учинио и бивши министар спољних послова СЦГ Горан Свилановић, као и бивши високи функционер Српског покрета обнове Милан Божић. Члан је једно време био и Ненад Прокић из Либерлано демократске партије.

 

С. Суботичанин