Прочитај ми чланак

Мартиновић: Није тачно да је Вучић преузео политику ЛДП-а

0

aleksandar-martinovic-L1

Посланик СНС Александар Мартииновић изјавио је данас да та странка жели легитимну владу, која у народу ужива велико поверење, те да због лоше атмосфере у друштву „није немогуће“ да буду расписани ванредни парламентарни избори.

Подсећајући на речи премијера Вучића да политика нису бројеви и математика, већ рад и морал, Мартиновић је рекао да се стално релативизују успеси владе предвођене СНС-ом.

– Вучић је имао храбрости да спроведе тешке и болне реформе, а сада се ствара атмосфера како ништа не ваља – рекао је Мартиновић на конференцији за новинаре.

Он је истакао да у таквој атмосфери треба изаћи пред грађане и питати их да ли подржавају Вучића или је будућност у Чеди Јовановићу, Борису Тадићу, Бојану Пајтићу…

Он је казао да СНС не страхује да ће на изборе у већем броју изаћи они који су на претходном гласању апстинирали, а који евентуално не подржавају СНС.

– Покрајинска влада коју формално води Бојан Пајтић, а на радно место не долази, нема легитимитет, и јадно је, кукавички и срамно да владају са шест одсто подршке – рекао је Мартиновић реагујући на констатацију новинара да је СНС добила велику подршку грађана, али оних који излазе на изборе.

Наводе лидера ЛДП-а Чедомира Јовановића и СДС-а Бориса Тадића да је СНС преузела њихову политику одбацује, истичући да политика СНС-а нема никакве везе са политиком Чедомира Јовановића и Бориса Тадића.

– По Јовановићу одавно је требало да признамо независност КиМ. Данас је запосленост већа, дефицит никад није био мањи, мања је задуженост него у време Тадића и какве везе оно што ми радимо има са њиховом политиком – рекао је Мартиновић.

Упитан имају ли напредњаци бојазан од евентуалне широке опозиционе коалиције ДС-ЛДП-СДС, Мартиновић је иронично одговорио да „ноћима не спава, јер не зна како ће се СНС изборити против те коалиције“.

(Танјуг)